Öt fordulót követően még az utolsó, 12. helyen állt a DVTK az OTP Bank Ligában, mindössze egy győzelmet aratva, majd jött az edzőváltás és Feczkó Tamás lett az új tréner Miskolcon.

A Diósgyőr ősszel, a további 11 fordulóban még öt sikert jegyezhetett, így a 9. helyen telelhetett. A 2020-as évben megrendezett eddigi 8 forduló során aztán a borsodiak mindössze egy vereséget elszenvedve folyamatosan lépkedtek előre a táblázaton, és a legutóbbi négy, veretlen meccsüknek is köszönhetően biztonságos távolságra kerültek a kiesőzónától, az Újpest hétvégi, 2-1-s legyőzésével már 11 pont a fórjuk a 11. pozícióhoz és a Zalaegerszeghez képest.

A remek forma a számokban is mutatja magát: 2020-ban a DVTK szerezte eddig a legtöbb pontot – holtversenyben a MOL Fehérvár FC-vel -, 17-et, és a mezőnyben a legeredményesebb volt a miskolci gárda a gólokat tekintve is, 18 találat szerepel a nevük mellett, ami meccsenként több mint 2-es átlagot jelent.

A Vidi 5 kapott góljával ebben a kategóriában a mezőny legjobbja, egyedül az idén egy meccsel kevesebbet játszott Ferencváros őrizte ilyen jól a kapuját a 2020-as fordulókban.

A másik “vég” egyik szereplője a Kaposvár, amely összesen 1 pontot szerzett 8 idei fellépésén, 20 gólt kapva. Az Újpest pedig mindössze egyszer győzött – épp a somogyiak ellen -, így nem meglepő, hogy a az eddig hét meccsen pályára lépett lilák rossz formájuknak köszönhetően szép lassan a veszélyzónában találhatják majd magukat. 7 szerzett góljuknál pedig csak a Kaposvár, illetve a Honvéd jegyzett kevesebbet a naptári évben.

A 2020-as év NB I-es tabellája*:

* = Forrás: Transfermarkt

És a “rendes” táblázat: