NB I, a 14. forduló válogatottja

Markek (Puskás Akadémia) – Koutroumpis (Újpest), Joao Nunes (Puskás Akadémia), Leoni (Kisvárda) – Asani (Kisvárda), Bumba (Kisvárda), Laidouni (Ferencváros), Bjelos (Újpest), Makarenko (Fehérvár) – Kodro (Fehérvár), Mmaee (Ferencváros)

Markek Tamás (Puskás Akadémia)

Továbbra is kiválóan helyettesíti a sérült Tóth Balázst. Több nagy védést is bemutatott, a legnagyobbat a 78. percben, amikor Zimonyi közeli fejesét spiccel kirúgta.

Georgios Koutroumpis (Újpest)

A görög védő most már folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ezúttal is a csapat egyik legjobbja volt. Róla állították ki Batikot, majd a hajrában volt egy nagy mentése a gólvonalon.

Joao Nunes (Puskás Akadémia)

Stabil teljesítményt nyújtott a védelem közepén, jó helyezkedéseinek köszönhetően több szerelést és blokkolást is bemutatott.

Matheus Leoni (Kisvárda)

Védekezésben és támadásban is kimagaslót nyújtott. Az első gól előtti akció tőke indult, a harmadik találatot ő maga szerezte, míg az ötödikhez gólpasszal járult hozzá.

Jasir Asani (Kisvárda)

Két góljával tulajdonképpen félóra alatt lerendezte a meccset. Előbb fejelt egy „strandfocis” gólt, majd éles szögből volt eredményes.

Claudiu Bumba (Kisvárda)

Szinte az összes gólban fontos szerepet játszott, a negyediknél pedig nagyon higgadtan emelt a kapus felett a hálóba.

Aissa Laidouni (Ferencváros)

Ahogy azt tőle megszokhattuk, remekül szűrt a középpályán, jól játszotta meg a labdákat. Tőle indult a zöld-fehérek második gólja, majd a harmadik találatot megelőzően egy egészen precíz labdával ugratta ki Bolit.

Miroslav Bjelos (Újpest)

Ugyan csereként lépett pályára a szerb játékos, de annyit tett az újpestiek győzelméért, hogy helye van a csapatban. Az egyenlítő találatnál az ő lövésébe ért bele szerencsétlenül Baráth, ami a léc alá vágódott, a győztes gólnál pedig Vianát hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Jevhen Makarenko (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt a középpálya motorjaként. Sok labdát szerzett, két veszélyes lövését is védte Hársfalvi, míg a 84. percben kitűnő ütemben ugratta ki Hangyát, akinek a centerezése után Kodro eldöntötte a meccset.

Kenan Kodro (Fehérvár)

Két góllal járult hozzá a Vid győzelméhez. Előbb magabiztosan értékesített egy büntetőt, a hajrában pedig közelről okosan passzolt a kapuba.

Ryan Mmaee (Ferencváros)

A Fradi legveszélyesebb támadója volt Mezőkövesden. A meccs elején kiharcolt egy 11-est, ami értékesített, majd a folytatásban rendre remek labdákkal játszotta meg társait.

A forduló cseréje: Zimonyi Dávid (ZTE)

A második félidő elején állt be és a végén majdnem nyerőember lett. Közeli fejesét még védte a kapus, a 93. percben viszont rendkívül higgadt volt és egy pontot érő gólt szerzett Felcsúton.

A forduló edzője: Erős Gábor (Kisvárda)

Beugróként tökéletesen sikerült számára az első hazai meccse. A bátor támadójáték kifizetődött, szebbnél szebb akciókat vezettek és szereztek öt gólt.