A Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt a Ferencvárostól a múlt héten a Budapest Honvédhoz szerződő Davide Lanzafame, aki az előző hétvégén már pályára is lépett kezdőként a Kisvárda elleni 3-1-es hazai vereséggel végződő NB I-es mérkőzésen. Az olasz támadó az interjú elején értékelte a Fradi gól nélküli döntetlenjét Litvániában, majd arról is beszélt, milyen tervekkel tért vissza a kispestiekhez.

– Reméljük a legjobbakat, a Fradi kiválóan játszott, ugyan nem sikerült a javára eldönteni a mérkőzést, de kiváló esélyei vannak az EL-főtáblára jutásra – értékelte korábbi csapata Suduva elleni 0-0-s EL-összecsapását Lanzafame, majd kitért a Honvédra. –Az életben sosem szerettem a könnyű sikereket.

Ez egy sokkal nagyobb kihívás, mint amikor Marco Rossi edzősködése alatt ideérkeztem, mert a jelenlegi helyzet nem igazán kedvező, de ilyenkor szép dolgozni.

Még az év vége előtt látni fogjuk, hova fogunk érkezni a bajnokságban. Ez csak a magánvéleményem, de Ronaldót és Messit kivéve egyetlen játékos sem fordíthatja meg egy csapat irányát. Azért jöttem, hogy segítsek a Honvédnak, hogy magas szintre visszaküzdje magát a magyar labdarúgásban, de ehhez idő kell. Reméljük eljutunk a legjobb három közé.

Lanzafame hozzátette, korábban gyakran játszott jelenlegi vezetőedzője, Giuseppe Sannino ellen, aki rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik, de személyesen nem ismerte eddig.

– Kispesten már harmadszor játszom, és ahogyan korábban is mondtam, itt szeretném befejezni a pályafutásomat. Ez egy olyan döntés, amit úgy hoztam meg, hogy más lehetőségeket is mérlegeltem. Külföldről is voltak ajánlataim, de én a Honvéd projektjét akartam támogatni, amikor a Fraditól visszajöttem. A Ferencvárosnál is főszereplő voltam, a gólkirályi címet is elnyertem velük – mondta az olasz csatár arra a felvetésre, hogy jobb-e számára a Honvédnál játszani, ahol főszereplő, mint a Ferencvárosnál, ahol valószínűleg kevesebb játékidőt kapna.

Lanzafame végül arra a kérdésre, hogy a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC beférne-e a Serie A-ba, vagy inkább a Serie B-ben állná meg a helyét úgy válaszolt, hogy minden lehetőség megvan ebben a két csapatban ahhoz, hogy az olasz élvonalban játsszon, még ha fiatal edzők is dolgoznak az élükön, hiszen kiváló szakemberekről van szó.