A 90minut.pl információi szerint Niko Datkovic személyében korábbi horvát utánpótlás-válogatott védővel erősítheti meg keretét a Kisvádrda. A 27 éves bekk a keddi napon orvosi vizsgálaton vesz részt a kisvárdaiaknál, és ha mindent rendben találnak nála, akkor sor kerülhet a szerződésének aláírására új klubjánál.

A helyzetét könnyíti, hogy a július 1-jén lejárt kontraktusát nem hosszabbította meg, így a játékjoga ingyen megszerezhető.

Datkovic – aki elsősorban a védelem közepén és  jobb oldalán is bevethető – az előző kiírásban összesen négy mérkőzésen kapott szerepet a Cracovia mezében, ebből egyszer szerepelt a DAC ellen 1-1-re végződő EL-selejtezőn. Legutóbb szeptember 22-én a Legia Varsó elleni bajnokin lépett pályára, azóta a térdsérülése miatt krakkóiak keretében sem volt.

Datkovic pályafutását a HNK Rijeka utánpótlásában kezdte, innen többször kölcsönadták más csapatoknak – többek közt az olasz másodosztályban szereplő Spezia, valamint a svájci élvonalbeli Lugano alkalmazásában is állt. A 2013/14-es szezonban Rijeka játékosaként szerepelt az EL-csoportkörben, az idény végén horvát kupa-sikert ünnepelhetett.

2016 és 2018 között a Spezia játékosa volt. 2017-ben egy évre kölcsönbe került a román Universitatea Craiovához, amelynek színeiben román kupa-győztesnek mondhatja magát. 2018 telén a Cracovia szerződtette – két és fél év alatt 33 mérkőzésen játszott, egy gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt jegyzett. A horvát korosztályos válogatottakat sorra végigjárta, utoljára U21-esek mezét nyolcszor ölthette magára.

FRISSÍTÉS: Datkovic a horvát sportcom.hr oldalán megerősítette, hogy Kisvárdára igazol.

Örülök, hogy egy erős bajnokságban játszhatok. Amiatt pedig kifejezetten boldog vagyok, hogy a sérülésem, majd a járvány miatti hosszú kihagyás után új csapatot találtam magamnak. Jó lehetőségként tekintek a történtekre. Úgy voltam vele, hogy ebben a bizonytalan, átmeneti időszakban az első komoly ajánlatra igent mondok, hogy gyorsan felvehessem a versenyritmust. Nagyon fontos a számomra, hogy megfelelően felkészülhessek és játéklehetőséget kaphassak – mondta a bekk.

Koronavírusos lett egy NB I-es játékos – csapata rajtja is veszélybe kerülhet