Beigazolódott az elmúlt napok külföldi sajtóhíre, amit a csakfoci.hu is megerősített:

a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatától érkezett a Kisvárdához Rafal Makowski

– derül ki az NB I-es csapat hivatalos oldaláról.

A várdaiak éppen a napokban jelentették be, hogy Slobodan Simovicnál a koronavírus szövődményeként szívizomgyulladás jelentkezett, ami miatt hosszabb kihagyás várhat rá, az ő pótlására is érkezett Makowski.

A 25 éves, 190 centis középpályás a Legia Warszawa nevelése (a varsói klub színeiben 2015-2016-ban bajnokságot és Lengyel Kupát is nyert), majd több lengyel csapatban is szerepelt, olykor kölcsönben, mígnem 2020-től a Slask Wroclaw futballistája volt. A mögöttünk hagyott őszi szezonban 13 bajnoki és hat Európai Konferencia Liga-selejtező mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

– Az elmúlt másfél évet töltöttem a Slask csapatában, a posztom középső középpályás – kezdte a bemutatkozását a Kisvárda legfrissebb szerzeménye, Rafal Makowski. – Szép időszak volt a számomra, de új kihívást kerestem, amit Kisvárdán találtam meg. Természetesen tájékozódtam a klubról és a városról is, tudom, hogy jó helyre kerültem. Azért jöttem, hogy segítsem a csapatot a céljai elérésében, nyilván az is csábító volt, hogy a második helyen áll a Kisvárda, és versenyben van a nemzetközi szereplés kivívásáért. Várom az első találkozást a szurkolókkal is. Ez az első alkalom, hogy Lengyelországon kívül futballozok, láttam, hogy a Kisvárda soknemzetiségű csapat, de nem bánom, hogy én vagyok az egyedüli lengyel. Az a fontos, hogy a pályán beszéljünk egy nyelvet, jó futballt mutassunk be, és elérjük a célunkat. Egyelőre egyedül érkeztem, a barátnőm később csatlakozik hozzám.

Az U19-es, az U20-as és az U21-es lengyel válogatottban összesen 14 alkalommal szereplő Rafal Makowskinak van kapcsolódási pontja a magyar futballhoz, sőt a kisvárdai klubhoz is. Új csapattársai közül Gosztonyi András is volt a Slask játékosa még 2016-ban, illetve Wroclawban együtt szerepelhetett a Diósgyőr korábbi játékosával, Tamás Márkkal. A Legiában pedig edzője volt az a Sztanyiszlav Csercseszov, aki nemrégiben vette át a Ferencváros szakmai munkájának irányítását – írja a klubhonlap.

Edzőmeccsek: Szombaton már több NB I-es csapat is pályára lép – íme a program