Baranyai Ádám után csütörtökön újabb labdarúgó szerződtetését jelentette be hivatalos honlapján a Kisvárda: a 29 éves védő, Rubus Tamás egy plusz egy éves szerződést írt alá a szabolcsiakkal.

Közeledve a harmincadik születésnapomhoz, nem igazán gondoltam, hogy lesz még NB I-es lehetőségem, de nagyon örültem a kisvárdai megkeresésnek. Békéscsabai születésűként a mások opcióm az volt, hogy úgymond hazatérek, de kihívásnak érzem, hogy még az élvonalban bizonyítsak, végül ez döntött a Kisvárda javára.

Nem vagyok az a vándormadár típus, hat éve fordult velem elő utoljára, hogy be kellett illeszkednek egy új közösségbe, de nem hiszem, hogy ezzel gondom lesz majd, nem vagyok az a típus, aki ne fogadtatná el magát a csapattársaival.

Igazából csak egy hetet pihentem, azóta rendszeresen edzek, jó állapotban várom a felkészülés kezdetét – mondta Rubus a klubhonlapnak.

A békéscsabai születésű és nevelésű játékos pályafutása során megfordult Újpesten is – három esztendőt töltött a lila-fehéreknél – közben fél évig a Vasasban szerepelt kölcsönben, majd 2013 óta hat éven át a Nyíregyháza Szpartacust szolgálta, 137 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amivel a 2010-es évek szereplési klubrangsorában a második helyen áll. A Spartacusban 16 meccset játszott az NB I-ben, és védő létére hat gólt is szerzett nyíregyházi időszakában. Az élvonalban összesen 33 meccsen játszott, azokon egy gólt szerzett.