Korábban már beszámoltunk arról, hogy az NB I-ben 11. helyen telelő Kisvárda Egyiptomban fog edzőtáborozni. A csapat január 11-én, pénteken utazik Hurghadába, és a szállásuk a minden igényt kielégítő Siva Grand Beach Hotelben lesz. A Kisvárda előbb január 13-án, vasárnap a Qena SC, január 16-án szerdán a helyi El-Gouna FC játszik felkészülési mérkőzést.

Éveken keresztül mi is Törökországba jártunk, de tapasztalatom szerint a január eleje ott még nagyon szeles, esős. Fontosnak tartom, hogy napon készüljünk, Spanyolországot viszont nem engedhetjük meg magunknak. Egy egyiptomi edzőtáborozás nyolcmillió forintba kerül, a törökországira két éve 11,6 millió forintot költöttünk – kezdte Révész Attila a Borsnak, aki hozzátette, hogy tavaly voltak először Egyiptomban, ahol tetszett nekik a 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet.

Hurghada nagyon népszerű a magyar turisták körében, de a csapvíz és az ételek miatt sokakat gyötör hasmenés a nyaralás alatt, azonban emiatt nem aggódik a sportigazgató, mint mondta felkészültek minden eshetőségre.

Ez inkább azokon a helyeken fordul elő, ahol nem jó a hotel ételeinek minősége. Ezzel nálunk nem lesz gond, de elővigyázatosságból lesz a csapatnál hasfogó tabletta. Tavaly is volt, aki bevette, de a többségnek nem volt rá szüksége. Ezt a szervező biztosítja majd nekünk, ahogy a palackozott vizet is, mivel csak azt fogunk fogyasztani – fogalmazott a kisvárdai sportigazgató.

Felkészülés: Két egyiptomi csapattal is megmérkőzik a Kisvárda