Egész napos tárgyalássorozat és egyeztetés várt Supka Attilára, a Kisvárda új vezetőedzőjére, aki vasárnap érkezett meg az NB I-es csapathoz és a hétfői volt az első munkanapja – kezdi beszámolóját a klubhonlap. A megbeszélésekén részt vett Híres Gábor is, aki Supka Attila segítője lesz. Ő Kisvárdán számít újnak, de a vezetőedző számára már Szegeden, a Honvédnál és a Haladásnál jelentette a támaszt, a stáb további tagjai (Bodnár László, Erős Gábor valamint Szabó Attila kapusedző) pedig az állandóságot jelentik az együttesnél.

– Felmértük a létesítményhelyzetet, megismerkedtünk a kollégákkal, akikkel átbeszéltük az elkövetkező időkben ránk váró feladatokat – foglalta össze a hétfői munkanapját Supka Attila. – Megpróbáltuk előkészíteni a felkészülést, ami rövid lesz, hiszen ezen kívül három teljes hét áll rendelkezésünkre, a negyediken már bajnoki mérkőzést kell játszanunk.

Próbáljuk összerakni a játékoskeretet is, amelyben jelentős változások várhatóak.

Folyamatosak az egyeztetések, bízunk benne, hogy minél előbb lesznek konkrétumok.

Supka Attilának nem a kisvárdai az első munkahelye. De vajon az első nap az új közegben ugyanolyan izgalommal jár, mint pályakezdőként?

– Van már rutinom az ilyesmiben, hiszen elég régóta edzősködöm – felelte a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Nem is izgalom, inkább a drukk az az érzés, ami hatalmába kerített, hiszen olyan csapatot szeretnénk, amely eredményesen tud majd szerepelni, el tudja érni azt a célt, amit a vezetők kitűznek elé. Nem mindegy, hogy miként fog eltelni a bajnoki év, az első kisvárdai megszólalásom alkalmával is utaltam rá, jó lenne, ha meg tudnánk szerezni annak a lehetőségét, hogy ne az utolsó pillanatokig kelljen idegeskedni, és már korábban biztosítanánk a következő évi NB I-es tagságunkat. Ez, ha jó helyezéssel párosul, akkor elégedettek lehetünk majd. Meg hát szeretnénk olyan csapatot összerakni, amelynek a játéka is jól néz ki.”