Akkor otthon is hasznát veszi annak, hogy már felépült a sérüléséből. Le is zárta magában ezeket a megpróbáltatásokkal járó hónapokat?

Az előző bajnoki évnek a felét kellett kihagynom combizom-szakadás és fáradásos lábtörés miatt. Most kezdem utolérni magam, kezd visszajönni a dinamikám, az MTK elleni mérkőzésen már talán látszódott is, hogy van bennem sebesség. Dajka Lászlóval teljesen más jellegű munkát végzünk, mint addig, azt gondolom, ez látszik is a csapat játékán, a fizikai mutatókban és a párharcok megnyerésében is. Egyáltalán, kezd körvonalazódni az, hogy mit is akarunk játszani.

Túl van a korábbi csapatai, így a Vidi, a Diósgyőr és az MTK elleni meccseken, következik a legutolsó magyarországi NB I-es klubja, a Haladás elleni mérkőzés. Érzelmileg megérintette, megérinti bármelyik is?

Nem különösebben. Ha választanom kellene, akkor az MTK elleni azért valamennyire mégis, hiszen ott nőttem fel, az ellenfél soraiban is voltak korábbi csapattársaim, köztük a legjobb barátom, Lala, azaz Lencse László. Milyen érdekes, hogy pont azt a meccset tudtuk megnyerni!? De az az eredmény is mutatta, hogy csapatunk azért cseppet sem leírandó, sőt, jelen pillanatban ez egy komoly játékerőt képviselő társaság.

Ezt már a bajnokság elején is így gondolta?

Őszintén megvallva, volt olyan pillanat, amikor kezdtem hitehagyottá válni, ráadásul a sorsolásunk is nagyon kedvezőtlen volt. Persze, mindenki ellen kell egyszer játszani, csak nem mindegy, hogy a Diósgyőr ellen kezded a bajnokságot hazai pályán, vagy pedig a Vidi ellen, ami után még kétszer elmész idegenbe, majd fogadod a Ferencvárost. A rossz eredmények magukkal hozták a görcsösséget, de amióta Dajka László átvette a csapatot, sok a változás, látszik, hogy mit is akarunk. Nekem, támadónak jobban fekszik ez a fajta játék, mint amikor a saját tizenhatosunkon kellett védekezni, és onnan kellett volna felérni a másik kapuhoz. Az utóbbi meccseken többször szereztünk labdát a félpályánál is, és azért onnan könnyebb elindulni.

Tehát bizakodó a folytatást illetően?

Abszolút bizakodó vagyok, ha a Haladás ellen nyerünk, akkor lesz igazán értéke az MTK otthonában szerzett három pontnak. De azt most borítékolom, hogy ez nem kieső csapat.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!