Az OTP Bank Ligában 7. helyen telelő Kisvárda hivatalos oldalán jelezte, fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt újra befizetnivalójuk van a szövetség kasszájába.

Az eljárás megállapította, hogy a november 30-án, a Budapest Honvéd ellen játszott mérkőzés 76. percében az egyes számú asszisztens mögül (tehát vélhetően az A2-es szektorból) pénzérméket dobtak a pályára, de azok nem találtak el senkit. Továbbá, a Mol Fehérvér FC elleni december 14-i mérkőzés 61. percében a játékvezető felé obszcén tartalmú kifejezéseket kiabáltak, valamint a mérkőzés 73. és 88. percében a D2-D3 szektorokból a hazai szurkolók szotyis zacskót és pénzérmét dobtak az egyes számú asszisztens felé, de nem találták el, azonban sörrel lelocsolták.

A két esetet a fegyelmi bizottság összevonta, és klubot 200 ezer forint büntetés fizetésére kötelezte.

A Kisvárda honlapja az új évre ismét felhívja a szurkolók figyelmét a sportszerű viselkedésre.

Csapatunk az egyik legsportszerűbb a bajnokságában, sem a játékosoktól, sem a kispadon helyet foglalóktól nem láthatnak olyan reakciókat, amelyek hergelnék a közönséget. Egyetlen játékosunknak sem kellett meccset kihagyni az ősszel öt sárga lapos figyelmeztetés miatt, a piros lapot is csak egyszer mutatták fel kisvárdai futballistának. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a stadionban a nagy többség sportszerűen szurkol, a tábor a Vidi ellen 0–2-nél is tüzelte a csapatot (köszönet érte), de néhány szurkolónk felelőtlen viselkedése miatt azonban többször is megbüntették már a klubot az őszi szezonban. Ez azért nem járható út, mert visszaesőként a jövőben nagyobb büntetési tételek jöhetnek szóba, aztán szektorbezárás, zárt kapus meccs esetleg.