Felkészülési mérkőzés, Fáy utcai edzőpálya

Vasas (NB II)–Kisvárda 2-1 (Daróczi 18., Tóth L. 29., ill. Gyüre 54.)

Vasas: Bősz – Szivacski, Szilágyi, Tóth D., Hajdú, – Daróczi, Borbély, Kapornai, Szedlár – Tóth L., Rétyi.
Pályára lépett: Nagy Z., Józsa, Farkas, Kis-Szenán, Medgyessi, Nagy-Kolozsvári
Kisvárda: Zöldesi – Hej, Rubus, Bora, Baranyai – Elek, Szőr, Riznicsenko, Negrut – Sassa, Gyüre.
Pályára lépett: Czene

A Vasas hivatalos oldalának beszámolója szerint az angyalföldiek már az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, Tóth László és Szedlár is próbálkozott lövéssel, ám ekkor még nem jártak sikerrel. A Kisvárda a 15. percben jelentett veszélyt először az első félidőben Bősz kapujára, ekkor Negrut egy látványos szóló után célzott nem sokkal a jobb kapufa mellé. Három perccel később megszerezte a vezetést a Vasas, miután Daróczi szerzett meg egy lepattanót 10 méterre a kaputól, és megpattanó lövése a jobb alsóban kötött ki. A 29. percben Tóth László révén sikerült megduplázni az előnyt a hazaiaknak, a nyáron Kazincbarcikáról érkező szélső Hajdú külsővel megeresztett lövése után csapott le a kapufáról kipattanó labdára, és közelről laposan a hálóba helyezett. A félidőig majdnem összejött a dupla Daróczinak, ám lövése a felső lécről kifelé pattant.

A szünet után kilenc perc elteltével szépített a Kisvárda, miután Gyüre 14 méterről nagy helyzetben a jobb felső sarokba bombázott. Ezt követően többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben, de ígéretes próbálkozást Józsától és Borbélytól is láthattak a szép számban kilátogató drukkerek. A hajrában már nem változott az állás, így csapatunk 2-1-re megnyerte az első szombati felkészülési meccset a Kisvárda ellen.

Felkészülési mérkőzés, Ausztria

Nyíregyháza Spartacus – Al-Ittihad Kalba 2-1 (2-1)

Nyíregyháza: Jova (Csorvási 30.(Nagy M. 65.)) – Polényi (Svedyuk 55.), Végső(Pejovic 55.), Szekszárdi (Fodor 55.), Farkas, Starosta (Kovács N. 55.), Papp (Tóth Á. 55.(Magyar 85.)), Motkó (Cenaj 55.), Gulyás (Kártik 55.), Rezes (Hornyák a szünetben), Tóth B. (Wieland 70.)

Gólszerzők: Tóth B. (11., 40.), ill. Mlapa

A nyiregyhazaspartacus.hu beszámolója szerint a magyar válogatott játékos, Dzsudzsák Balázs nem lépett pályára a Szpari ellen az Al-Ittihad színeiben.

A klubhonlap összefoglalójában az áll, hogy a Nyíregyháza kezdett jobban és a 11. percben Papp Máté szabadrúgás után Tóth Barna fejelt a kapuba, 1-0! Az arab emírségekbeli csapat egy szerencsés góllal egyenlített, egy jobbról érkezett beadás után Mlapa kapott bele a labdába, mely Jova fölött a kapuba hullott, 1-1. A 40. percben ismét vezetést szerzett a Nyíregyháza, Starosta Dávid szép cselek után adta be a labdát, Tóth Barna pedig 16 méterről a léc alá lőtt, 2-1.