A magyar bajnokság második helyezettje az azeri harmadikkal csapott össze a törökországi Sidében, ahol úgy tűnt, az NB I őszi meglepetéscsapata kerekedhet felül, hiszen Erős Gábor gárdája 2-0-s előnybe került rövid idő alatt.

A 12. percben Camaj jobboldali beadására érkezett az ötös másik sarkánál  a román Bumba és ballal a jobb felső sarokba lőtt (1-0). Sőt, alig két perc elteltével a gólpassz után Camaj a kaput is bevette: a montenegrói légiós a tizenhatos előterében szerzett labdát, amit 15 méterről, a jobboldali kapufa segítségével lőtt a hálóba (2-0) – számol be a klubhonlap.

Az első félidő hátralévő részében inkább az azeriek előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobbat Abasov hagyta ki, amikor egy bal oldali beadást követően közelről lőtt fölé. Aztán a játékrész vége előtt csak összejött a Baku szépítése: a csapatkapitány, Mahmudov lőtt a bal alsó sarokba (2-1).

A szünetbeli cseréknek között a 18 éves Králik Péter először kapott lehetőséget a kisvárdai felnőttcsapatban és ugyancsak debütált az eddigi egyetlen téli szerzemény, a lengyel Rafal Makowski is. Ott folytatódott a meccs, ahol az első játékrészben befejeződött, azaz az azeriek játszottak kapura veszélyesebben. Fölényük a 70. percben érett góllá: ekkor Abasov fejelt kapura és Dombó csak a gólvonalon túl tudta megkaparintani a labdát.

A folytatásban az eredmény már nem változott (holott mindkét csapatnak nyílott esélye a győztes gól megszerzésére), maradt a 2–2-es döntetlen.

Felkészülési mérkőzés, Törökország:

Kisvárda – Neftci Baku 2-2 (Bumba 12., Camaj 14., ill. Mahmudov 42., Abasov 70.)

Kisvárda: Dombó – Peteleu (Makowski), Prenga (Králik), Kravcsenko (Cirkovic), Leoni – Melnik, Karabeljov – Camaj (Navrátil), Ötvös (Gosztonyi), Bumba (Czérna) – Mesanovic (Nagy M. K.)

Új igazolást jelentett be az NB I kiesőjelöltje, a csehek megírták a Fradi-csatárjelölt árát – hazai átigazolási hírek