A válogatott szünetet kihasználva és a CFR meghívását elfogadva Kolozsváron lépett pályára az OTP Bank Liga 8. helyén álló Kisvárda. Az NB I-es gárdánál akadtak komoly hiányzók, hiszen Teodorosz Beriosz el sem utazott, de Anton Kravcsenko és Claudiu Bumba játéka sem jöhetett szóba, a kispadon ülők közül pedig Tischler Patrik bevetése volt kérdőjeles – írja a kisvardafc.hu.

A legutóbbi két kiírás román bajnoka gyorsan vezetést szerzett az előrehúzódó védő, Kevin Boli révén,

miközben a vendégek román játékosa, Gheorghe Grozav minden labdaérintését pfujolás kísérte a román válogatott támadó a városi riválisnál, az Universitataénál eltöltött évei miatt.

A CFR a szünetben sort cserélt, pályára lépett a nyáron az Újpestet elhagyó elefántcsontparti center, Lacina Traoré is. A második gólt azonban nem ő szerezte, hanem a baloldali beadásra mögüle és Anderson Pico mögül kibújó Catalin Golofca.

A másik oldalon Hugo Seco beadása után pedig Sassá a meccs legnagyobb kisvárdai helyzetből fejelt mellé. A vasárnapi találkozó végül 2–0-s CFR-győzelemmel záródott.

A mérkőzés jótékony célt is szolgált, a ritka betegségben szenvedő ötéves kislány, Alexandra gyógykezelését támogatják a meccsbevételből.

Felkészülési mérkőzés, Kolozsvár:

CFR Cluj – Kisvárda 2-0 (Boli, Golofca)

CFR, I. félidő: Jesus Fernández – Butean, Vinicius, Boli, Peteleu – Sylla – Petrila, Aurelio, Culio, Omrani – Rondon

CFR, II. félidő: Hindrich – Susic, Boli (Muresan), Cestor, Ispas – Petrus – Golofca, Bordeianu, Djokovic, Paun – Traoré

Kisvárda: Felipe (Zöldesi) – Hej, Rubus (Ene), Protics, Anderson Pico (Baranyai Á.) – Karaszjuk (Melnik), Lucas – Gosztonyi Hugo Seco), Cukalasz (Tischler), Sassá – Grozav

A teljes meccs felvétele itt: