Csütörtök este a Kisvárda U17-es női futsalcsapata a Nagydobosi LSE vendégeként lépett pályára, ám a megyei bajnoki mérkőzés nem a játék miatt került a fókuszba: a 9. percben rosszul lett a hazaiak játékosa, Gál Réka, akinek az életét a kisvárdai stáb hathatós segítségével mentették meg – írja a kisvardafc.hu.

– Annyit érzékeltünk, hogy a kislány elterült a talajon, először azt hittük, játék közben elcsúszott – mesélte a történteket Zsell Csaba, a kisvárdai akadémia alkalmazottja, aki egyben a Várda SE U17-es lány futsalcsapatát is irányítja. – Aztán érzékeltük, hogy nagyobb a baj, mert már rángatózott a kislány teste. Mást nem tudtunk tenni, a pályára szaladtunk, stabil oldalfekvésbe helyeztem, elkaptam a nyelve hegyét, hogy az ne csússzon hátra. Vizesruhával törölgettük, és öt-hat perc eltelte után már tudott kommunikálni. Míg a baktalórántházi mentőállomásról meg nem érkezett az általunk kihívott segítség, addig folyamatosan beszéltettük Rékát, nehogy visszaessen az alvó állapotába. A mentők kiérkezése után már a csapatunkkal foglalkoztam, hiszen ők sem láttak még ilyet, nagyon megijedtek, meg kellett őket is nyugtatni. A meccs folytatása szóba sem jöhetett, meglátjuk, hogyan döntenek a pontok sorsáról az illetékesek.

Egy biztos, az éppen a meccs napján a 48. születésnapját ünneplő Zsell Csaba nem ilyen ajándékot remélt.

– Úgy fogom fel, ez volt az ajándék a jó Istentől a születésnapomra, hogy visszaadtam egy életet – így Zsell Csaba. – Hogy honnan volt lélekjelenlétem a segítségnyújtáshoz ebben a kritikus helyzetben? Masszőri végzettségemből adódóan is tudtam, mit kell tenni ebben a helyzetben, ezért is mertem hozzákezdeni.

Hogy mihez is egész pontosan? Mondjuk ki, az életmentéshez.

– Ismereteim szerint egy görcsös epilepsziás rohammal volt dolgunk, ami rosszabb véget is érhetett volna. Szerencsére a kislány már jól van, csütörtök este és péntek reggel is kerestek a szülők, tájékoztattak Réka állapotáról, hogy elhagyhatta a kórházat. Természetesen a köszönetüket is kifejezték, de nemcsak az én, hanem a jelenlévő kollégáim is kellettek ahhoz, hogy úrrá legyünk a helyzeten.

Végszóra megcsörrent Zsell Csaba telefonja, és a bajba esett kislány, Gál Réka hívta őt, hogy megköszönje, amit érte tett. A játékossal nekünk is sikerült szót váltanunk.

– Szeretném megköszönni a kisvárdai stábnak, Zsell Csabának külön is, amit értem tett – mondta a nagydobosiak játékosa. – Szerencsére már jól vagyok, a kórházból már csütörtökön este kiengedtek. Imádom a futballt, a történtek után is szeretnék tovább játszani, nem félek semmitől.

A Vidi után a Fradit is elintézné az idény egyik magyar felfedezettje: “Ha szóltak volna, átadom a 11-est” – interjú