Két héttel ezelőtt arról adott tájékoztatást a Kisvárda, hogy a csapat brazil hátvédje, Anderson Pico (egyelőre) búcsút intett a szabolcsiaknak. A 30 éves játékos távolléte csak ideiglenes, a nyáron visszavárják, hiszen – bennmaradás esetére – érvényes szerződés köti a klubhoz.

A védő a napokban a brazil Guaíba rádióállomásnak nyilatkozott, és elmondta, hogy a brazil élvonalbeli Internacionaltól volt megkeresése.

Függetlenül attól, hogy a Serie A vagy a B-ben játszik a csapat, az Inter egy nagyszerű klub. Ha valami konkrét ajánlatot kapok, akkor nem gördítenék elé akadályt – idézi a labdarúgó szavait a revistacolorada.com.br.

A tavaly nyáron Kisvárdára igazoló Pico csak hat hónapja erősíti a szabolcsiakat, szerződése 2020 nyaráig érvényes, és állítólag nagyon szeretne visszatérni Brazíliába.

A dél-amerikai futballistát sérülések akadályozták abban, hogy több lehetőséghez jusson, legutóbb a Ferencváros elleni (1-1) Magyar Kupa-visszavágón játszott, utána porcműtéten esett át. Jelenleg a rehabilitációját otthonában, Brazíliában végzi.

Pico karrierje során megfordult a Sao Paulóban, a Dnipróban, a Flamengóban, a Chapecoensében, és a Grémióban, ahol többnyire kölcsönadták más csapatoknak. Az idei szezonban 11 tétmeccsen játszott, gólt nem szerzett.