NB I, 18. forduló

Haladás – DVSC (17.00)

Horváth Ferenc (Haladás): “Senkit sem kell motiválni erre a mérkőzésre, mindenki tudja, mekkora a tét. Egy utolsó utáni lehetőség számunkra ez a meccs, ha nyerünk, felzárkózunk, szorosabb lesz a mezőny. A Debrecen jól védekező csapat, amely ha labdát szerez, gyors, életveszélyes kontrákat indít. Nem szabad tehát odaadnunk nekik a labdát…Rózsa Dániel térdsérüléssel bajlódik, Király Gábor véd helyette.” (haladas.hu)

Herczeg András (DVSC): “Nem szabad azt gondolni, hogy vége a szezonnak, hisz egy rendkívül nehéz kilencven perc vár még ránk Szombathelyen. A tavalyi három, és idei egy Haladás elleni meccsből sajnos egyszer sem sikerült győztesen elhagynunk a pályát, azon leszünk természetesen, hogy most mi szerezzük meg a három pontot. Csalóka gárdáról van szó, hisz a tabella végén áll, de néhány hete legyőzte a Ferencvárost hazai környezetben. Koncentrált és fegyelmezett játékot kell nyújtanunk, mint azt tettük legutóbb a Budapest Honvéd ellen.” (dvsc.hu)

Kisvárda – MTK (17.00)

Dajka László (Kisvárda): “Óriási dolog lenne az ünnepek előtt itthon tartani a három pontot és elmozdulni a kieső csapatok közül. Ahogy az utolsó három idei meccsünkre terveztük a pontokat, az alapján a három nagyon jó, az egy pedig elfogadható. Évek óta az MTK az egyik legstílusosabban játszó magyar csapat, nem biztos, hogy nekünk sikerül túlpasszolnunk őket. A masszív, szervezett védekezést nem hagyhatjuk figyelmen kívül, emellett szükségünk lesz a csapatrészek közötti harmóniára, a labdaszerzésekre és a helyzetek kidolgozására valamint azok kihasználására. Annak örülnék, ha az otthonunkban mindenki megszenvedne, és nagyon kevés pontot veszítenénk a jövőben is.” (kisvardafc.hu)

Feczkó Tamás (MTK): “A saját játékunkat akarjuk játszani, ahogy az elmúlt hetekben is tettük. Ha ez sikerül, akkor fogunk tudni dominálni, és nagyon sok helyzetet kialakítani, a kérdés az, hogy mennyit tudunk majd ezekből értékesíteni. A tabellával eddig sem foglalkoztunk, majd az utolsó forduló után, de most lesz másfél hónap szünet, jól nézne ki, hogy harmadik helyen telelünk.” (mtkbudapest.hu)

Paks – DVTK (17.00)

Csertői Aurél (Paks): “Az év utolsó meccsére készülünk, aminek szerepe van abban, hogy a téli szünet után honnan folytatjuk a tavaszi fordulókat. Ezért úgy szeretnénk búcsúzni szurkolóinktól és a 2018-as esztendőtől, hogy szép emléket hagyunk magunk után, vagyis győzni szeretnénk. Ugyanakkor ez nem lesz egyszerű feladat, mivel ellenfelünk az életben maradásért küzd. Egészen biztos, mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy övék legyen mindhárom pont. De mint említettem, nekünk is szükségünk van minden egyes pontra. Küzdelmes mérkőzésre számítok, amiből remélem mi jövünk ki jól.” (paksifc.hu)

Fernando Fernandez (DVTK): “A mi helyzetünkben minden meccsnek megvan a nehézsége, így ennek is. Jó csapathoz látogatunk, akiknek jó edzőjük van, az elmúlt években pedig ráhangolódtak egymásra. Megvan bennünk a rutin, a minőség, így az év utolsó mérkőzése nehéznek ígérkezik. Érdekes meccs lesz, mert sok hasonlóság van a két csapat stílusa között, elsősorban labdabirtoklásban. Középpályán kombinatív játékra képes a Paks, elől jó játékosaik vannak, mint Haraszti és Simon. A két csapat előző meccsén, Diósgyőrben kiegyenlített mérkőzést láttunk, most felénk kellene billenjen a játék, mert nagy szükségünk lenne arra, hogy Pakson megszerezzük a három pontot.” (boon.hu)

Puskás Akadémia – Mezőkövesd (17.00)

Honvéd – Újpest (19.30)

Supka Attila (Honvéd): „Rangadót vívunk az Újpesttel, ezzel mindenki tisztában van, és ennek megfelelően kell készülnünk a találkozóraFontos lenne, hogy végre rangadót tudjunk nyerni, mert a közelmúltban a Vidi, a Fradi és az Újpest ellen sem sikerült ez. Bízunk benne, hogy eredményesen tudjuk zárni az utolsó őszi fordulót, ami azt is jelenti, hogy megőrizzük a harmadik helyet, majd egy nyugodt felkészülés után úgy vághatnánk neki a tavasznak, hogy a bajnokság végéig a dobogón maradjunk. Nehéz mérkőzésre számítunk, az Újpest erejét mutatja, hogy az előző fordulóban legyőzte a Vidi, rengeteg gyors játékosa van, jól vált ritmust, és ezeket a ritmusváltásokat kell kontrollálni. Fontos, hogy visszatérjünk arra az útra, amelyen akkor voltunk, amikor a bajnokság korábbi szakaszában eredményesek voltunk. Akkor agresszívan, keményen játszottunk, a labdaszerzések után gyorsan a kapu elé érkeztünk, ugyanerre lesz szükség most is. Biztos vagyok benne, hogy mindenki átérzi a súlyát a szombati mérkőzésnek, hiszek benne, hogy eredményesen zárjuk ezt a félszezont.” (honvedfc.hu)

A mérkőzéseket élőben követheted a csakfoci.hu-n.