TABELLA: Az NB I állása itt!

Videoton – Haladás 3-1 (Lazovic 54., Pátkai 65., Scepovic 91., ill. Németh M. 37.)

A meccs részletes krónikája, percről percre itt!

Beszámoló itt!

Marko Nikolic (Videoton):Gratulálni szeretnék a játékosoknak az újabb győzelemhez, nyolc forduló után hat győzelemmel, egyetlen veretlen csapatként, ötpontos előnnyel vezetjük a tabellát.

Jól kezdtük tehát a szezont, de senki nem gondolhatja azt, hogy ezzel már elértünk valamit, ez még csak az eleje az útnak.

Hétfőre szabadnapot kaptak a játékosok, utána készülünk a Vasas ellen. Folyamatosan fejlődni szeretnénk, és az az érzésem, hogy napról-napra jobbak leszünk. A keret még mindig nem teljes, de már jobb a helyzet mint 3-4 hete. Minden egyes találkozót komolyan kell vennünk, minden mérkőzés olyan nekünk, mint egy kis döntő, az edzéseken pedig minden nap keményen kell dolgozni, hogy jobbá váljunk. Ma este az első félidőben nem volt jó a hozzáállásunk, a labdarúgásban nincs olyan, hogy kimész a pályára és már meg is nyerted a mérkőzést. Király Gábor két hatalmasat védett, a Haladás viszont betalált, majd büntetőhöz jutottak, amelyet kihagytak. Ez volt a találkozó fordulópontja. A második félidőben átvettük az irányítást, lőttünk három gólt és megérdemelten nyertünk. Köszönjük szépen a szurkolóknak a mai biztatást!

Pacsi Bálint (Haladás):Az első félidőben 3 góllal kellett volna vezetnünk, amit elterveztünk, meg is valósítottuk. Nem lepődtem meg, hogy a 60. percben elfáradtunk. A csapat futball-fitnesz állapota jelenleg ezen a szinten van. Sok jó dolgot láttam, ezeket kell megerősítenünk a játékosokban, a hibákat pedig ki kell javítanunk. Bár vereséggel kezdtem, egy 22 évvel ezelőtti álmom valósult meg, vagyis én irányíthatom a Haladást. Dolgozunk tovább. (vidi.hu)

Paks – Budapest Honvéd 2-2 (Lovric 80. – öngól, Papp K. 90., ill. Lanzafame 40. – 11-esből, Kabangu 93.)

Piros lap: Lenzsér (Paks, 86.)

A meccs részletes krónikája, percről percre itt!

Beszámoló itt!

Csertői Aurél (Paks):A focinkat ugyanott folytattuk, mint a Videoton ellen, számos gólhelyzetet kidolgoztunk, de azokat nem tudtuk belőni, az ellenfél pedig két próbálkozásból két gólt szerzett. Kontrolláltuk a játékot, pedig nehéz a Honvéd ellen játszani, de megfordítottuk. Majd két nagyon nagy hibát elkövettünk, az előnyt meg kellett volna tartani.

Nem igazán tudom, miért állították ki Lenzsért, az közröhej volt.

Dacosak vagyunk, muszáj, mert sok mindenkit le kell győzni ahhoz, hogy pontokat szerezzünk.

Erik van der Meer (Bp. Honvéd): – Szerdán láttuk a Paksot a Honvéd ellen, most nem volt olyan kemény a hazai csapat, mint az talán várható volt,

de az én csapatom úgy játszott, ahogy az öregasszonyok.

Túl sok hosszú labdával próbálkoztunk futball helyett, ez pont az volt, ami a Paksnak ideális volt, hiszen ők küzdésben erősek. A Paks második gólja les volt, a mi találatunk előtt pedig kezezés történt, mindkét csapat kárára történt tehát egy bírói hiba, de összességében nem ez döntött. Úgy érzem, két pontot mi vesztettünk, mert mi voltunk a jobb csapat, de ez a meccs nem igazán a futballról szólt, az ellenfél játéka ezt nem tette lehetővé, a paksi kispad részéről nagy nyomás volt a játéktér felé, de a mi játékunkat se dicsérném túlzottan.