Amint azt a csakfoci.hu is megírta, tegnap hivatalossá vált a Fradi és a Diósgyőr játékoscseréje: Bognár István a zöld-fehéreknél, Busai Attila a miskolciaknál folytatja pályafutását. A DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós részleteket is elárult a cseréről és Busai szerződtetéséről.

„Gyakorlatilag egy szimpla játékoscsere történt a Ferencvárossal” – hangsúlyozta a miskolci sport­igazgató. Bár Bognár becsült értéke a transfermarkt.de szakportál szerint több mint kétszerese Busaiénak (előbbit 400 000, utóbbit 150 000 euróra taksálják), a boon.hu úgy tudja, hogy az FTC pluszban nem adott pénzt a Diósgyőrnek.

Benczés Miklós az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy milyen intervallumra szerződtetik Busait, az alábbiakat válaszolta: „Ezt nem szoktuk nyilvánosságra hozni, de Busai Attilával hosszú távon számolunk.”

Benczés a lehetséges érkezőkről is beszélt, elsőként a Botosani labdarúgójának, Fülöp Istvánnak a helyzetét érintette.

 

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}„Szeretnénk az ő ügyét is minél hamarabb lezárni, legkésőbb addig, amíg a keret Spanyolországba indul edzőtáborba” – fogalmazott vele kapcsolatban Benczés Miklós, aki így folytatta: – Valóban, négy várható érkezőről beszéltem a legutóbbi sajtótájékoztatón, így egy szélső védőt, illetve egy csatárt még igazolni akarunk.”

Utóbbi szinte biztos, hogy az a Szarka Ákos lesz, aki a csakfoci.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy már mindenben megegyezett a diósgyőriekkel.

További információ a DVTK-val kapcsolatban, hogy Lázár Pál családi okokra hivatkozva ideiglenesen felmentést kért, és Benczés Miklós sportigazgatótól felmentést kapott az edzések látogatása alól.

A hazai átigazolási híreket ITT találod – kattints!