A focibiro.hu küldési statisztikája szerint Kassai Viktor 15 hónap után vezet újra bajnoki mérkőzést a Ferencvárosnak – az elsőszámú magyar játékvezetőre bízta a szövetség a vasárnapi MTK-FTC Örökrangadót.

Kassai legutóbb 2017 áprilisában fújt a zöld-fehéreknek NB I-es meccsen, akkor Pakson, ahol a hazaiak győztek 3-1-re.

A bíró akkor ugyancsak egy hosszabb, öthónapos szünetet követően dirigált a Ferencváros bajnokiján, miután a Fradi vezetősége megpróbált “leiratkozni” róla a 2016 novemberi, Vasas elleni mérkőzést követően.

Mindenféleképpen írok a szövetségnek, hogy Kassai Viktor ne vezessen mérkőzést a Ferencvárosnak az elkövetkező időben (…) Ezt azzal az arroganciával és stílussal támasztom alá, ahogyan a mérkőzést vezette. Nem tudom, hogy neki milyen problémája van, nekem az a gondom, hogy azon a három találkozón, amit nekünk vezetett, négy 11-est adott ellenünk, tizennégy sárga és két piros lapot – fogalmazott akkor Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

A tavaly tavaszi paksi meccs óta 23 élvonalbeli találkozót vezetett a spori, ám a Fradinak egyszer sem, a teljes előző idényben “elkerülték” egymást.

Kassai egyébként az első körben is meccset kapott, akkor az Újpest-MTK találkozón két jogos piros lapot osztott ki a lilák két játékosának, Pauljevicnek és Balázsnak.

OTP Bank Liga, 2. forduló – bíróküldés

Július 21., szombat:

17:00: Diósgyőr – Puskás Akadémia (Karakó Ferenc)

19:30: DVSC – Mezőkövesd (Pintér Csaba)

19:30: MOL Vidi FC – Paksi FC (Solymosi Péter)

 

Július 29. (vasárnap):

18:00: Bp. Honvéd – Kisvárda (Farkas Ádám)

18:00: Haladás – Újpest (Erdős József)

18:00: MTK – Ferencváros (Kassai Viktor)