Honlapunk elsőként jelezte kedden horvát sajtóhírekre hivatkozva, hogy a fehérorosz Dinamo Minszk és a Kaposvár vezetősége mindenben megállapodott Dinko Trebotic ügyében, aki a szezon végéig kölcsönben a somogyiak színeiben folytatja pályafutását.

Az NB I-ben a kiesést jelentő 12. helyen álló Kaposvár csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy fél évre kölcsönvette a 29 éves középpályást, Dinko Treboticot.

A széleken is bevethető középpályás a nevelőegyüttesétől 2012-ben igazolt a szintén horvát első osztályú NK Lokomotiva Zagrebhez, ahol alapembernek számított, 49 meccsen hat gólt szerzett, a bajnokágban, illetve a kupában is második helyen záró csapatban.

A fővárosi együttesben mutatott teljesítménye alapján felhívta magára a Videoton figyelmét, amely 2014-ben Magyarországra csábította. A székesfehérváriaknál két szezon alatt 32 NB I-es meccsen lépett pályára, ezeken három gólt és bajnoki címet is szerzett. Emellett kilenc Magyar Kupa, valamint tíz Ligakupa-mérkőzésen jutott szóhoz, majd közös megegyezéssel távozott és az izraeli Bnei Yehuda, majd a norvég Fredrikstad együtteseiben rúgta a labdát, végül visszatért hazájába, hiszen a Slaven Beluponál folytatta pályafutását.

A kaproncai együttesben 28 mérkőzésen kétszer volt eredményes, majd a horvát futballistát 2018-ban szerződtette Dinamo Minsk. A fehérorosz gárdában ebben a szezonban két kupameccsen, valamit két Európa-liga selejtezőn jutott szóhoz.