Nemes gesztusokról számolt be klubhonlapján a Kaposvári Rákóczi FC, amely védője, Hadaró Valentin, valamint korábbi játékosa, a jelenleg a harmadosztályú Balatonlellében szereplő Mayer Milán a közösségi média felületén tett közzé egy felhívást, amiben felajánlották, hogy szívesen segítenek a Kaposváron és környékén élő időseknek a koronavírus miatt kialakult helyzetben.

A rakoczifc.hu továbbá kiemeli, hogy a somogyi klub is megkereste a kaposvári önkormányzatot, s felajánlotta, hogy segít ételt szállítani az időseknek.

– Mivel most nincsenek közös edzések, így szabad a délutánunk, ezt az időt pedig arra szeretnénk fordítani, hogy valami jót cselekszünk – fogalmazott Hadaró Valentin, aki párjával közösen minden évben jótékonykodik a rászoruló családok részére. – Szívesen vállaljuk, hogy bevásárolunk az időseknek, illetve a gyógyszereiket is kiváltjuk helyettük.

– Nagyon szívesen segítünk azoknak az embereknek, akiknek a kialakult helyzetben problémát jelent a vásárlás, hogy ezzel is könnyebbé tegyük a mindennapjaikat – mondta Mayer Milán, aki jelenleg az NB III Nyugati csoportjában szereplő Greenplan Balatonlelle SE csapatát erősíti. – Mindenkinek szívesen segítünk, aki valamilyen oknál fogva nem tudja megoldani az élelmiszerek, gyógyszerek beszerzését.

A labdarúgókkal, akik azt még elmondták, hogy a bevásárlás közben is odafigyelnek arra, hogy minden higiéniai előírást a legnagyobb mértékben betartsanak, a közösségi médián keresztül lehet felvenni a kapcsolatot, de akár a klub Instagram-oldalára is érkezhetnek az üzenetek, melyeket természetesen azonnal továbbítanak a játékosok felé.