Debrecen – Honvéd, 17:00

Herczeg András (Debrecen): – Négy napon belül két nehéz találkozót vívtunk, először szombaton az MTK otthonában, majd kedden – szintén Budapesten – a Vasas ellen a Magyar Kupában. Mindkét mérkőzésen elértük a célunkat. Most hétvégén szintén nagyon nehéz feladat vár ránk a Honvéd ellen. Hatpontos mérkőzés lesz, amelyre próbálunk úgy felkészülni, hogy sikerrel vegyük. Az idei szezonban nem sikerült jól a kispestiek ellen bajnokink, de azon vagyunk, hogy most hazai pályán nyerjünk. Küzdelmes találkozóra, rengeteg párharcra és kemény összecsapásra számítok. A Honvéd masszív, a legkevesebb gólt kapta, sok magas labdarúgója van, erre is figyelnünk kell. Sok függ attól, hogy a sérültjeink miként alakulnak. Egy hét alatt kiesett Tőzsér Dániel, Kusnyír Erik, Csősz Richárd, Bényei Balázs, Erik Cikos és Könyves Norbert. Remélem, a mérkőzésre a legtöbben rendbe jönnek, hiszen akkor mások a lehetőségeink. Vannak olyan játékosok, akik három nehéz meccset húznak le egy héten belül, most megpróbálunk ezzel megbirkózni. Lehet, hogy fáradtak lesznek, de nagyon fontos ilyenkor az akarati tényező. Az, hogy mentálisan ott legyenek, mert akkor sok mindenen túl lehet jutni. Biztos vagyok benne, mindent megtesznek a Honvéd ellen, hogy a lehető legjobbat nyújtsák. (dvsc.hu)

Supka Attila (Honvéd): – Nehéz mérkőzésre számítok, a Debrecen hazai pályán mindenkire veszélyes, de a riválisnak is megvannak a hibái, s amennyiben megfelelő koncentrációval játszunk, akkor kihasználhatjuk ezeket, és eredményesek lehetünk. Ehhez azonban mindenképpen javulnia kell a játékunknak, az előző meccsekhez képest. Augusztusban legyőzték a Debrecent, de azóta már több mint három hónap telt el, mindkét csapat sok meccsen van túl és nem is szabad abból a találkozóból kiindulni. (honvedfc.hu)

DVTK – Kisvárda, 17:00

DVTK (Fernando): – Az elmúlt héthez hasonlóan most is egy közvetlen vetélytárssal találkozunk, és a bennmaradásért vívott harcban számunkra rendkívül fontosak a Kisvárda, a Haladás és a PAFC elleni találkozók. A Kisvárda kerete jelentősen átalakult a nyáron, átestek egy edzőváltáson is. A védekezésük rendkívül szilárd, és a támadósorban is rendelkeznek olyan labdarúgókkal, akik veszélyesek tudnak lenni. Hasonlóan nehéz mérkőzésre számítok, mint a kisvárdai volt, ahol egy pontot szereztünk. Mindent megteszünk, hogy folytatni tudjuk az elmúlt hetek jó sorozatát, most szombaton is három pontot akarunk szerezni. Maximális, és a mérkőzés elejétől végéig tartó koncentrációra van szükségünk, és számítunk hűséges szurkolóink támogatására is. (dvtk.eu)

Dajka László (Kisvárda): – Közvetlenül a keddi kupamérkőzés után megkezdtük a regenerációt, szerdától mindenki megkapta a kellő terhelést, annak függvényében, hogy mennyit játszott vagy játszott-e egyáltalán Szentlőrincen. A Diósgyőr elleni hazai mérkőzésre úgy gondolunk vissza, mint amelyiken nagyon sok helyzetet teremtettünk, akkor az ellenfelünknek volt egy kis szerencséje a döntetlennel. Ugyanakkor minden meccs más, a DVTK ráadásul feljövőben van, számíthat a szurkolók támogatására is. Mi ezzel nem igazán foglalkozunk, a saját játékunkkal törődünk, és tudjuk, a futball minden szegmensében van javítanivalónk. Ha sikerül javulnunk bizonyos mutatókban, akkor esélyesként léphetünk pályára ezen a helyosztó mérkőzésen, amelyen egyik csapat sem akar majd vereséget szenvedni. Ebből indulunk ki, és kicsit tréfásan fogalmazva, az nyer majd, amelyik több gólt szerez. (dvtk.eu)

Ferencváros – Mezőkövesd, 17:00

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – Érdekes találkozó volt. Miután tizenegyest kaptunk, az egyik szurkoló a mérkőzés hátralévő részében ordítozott nekem, pedig a büntetőket nem én ítélem meg… Amikor egy ilyen nagy csapat játszik egy kisebb településen, az mindig megmozgatja a helyi közösséget, rengetegen érdeklődtek a mérkőzés iránt. Úgy érzem, komolyan vettük az összecsapást, megérdemelten győztünk, igaz, az első félidőben voltak problémáink, sokszor elveszítettük az emberünket, és előfordult, hogy csak a szívünk vitt előre, nem gondolkodtunk eleget. A második félidőben felgyorsítottuk a játékunkat, és ennek meglett az eredménye. Ugyanezt a hozzáállást és koncentrációt szeretném látni a szombati, Mezőkövesd elleni mérkőzésen is. (fradi.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A Ferencváros ellen ugyanazokat az erényeket akarjuk csillogtatni, mint eddig. Azokat a tulajdonságainkat szeretnénk felvonultatni, amelyek annyira jellemeznek minket. Hiába megyünk a Fradihoz, az elvünket nem adjuk fel: minden fellépésünkön a győzelem elérése a célunk, aztán a Groupama arénában majd meglátjuk, hogy a szándékunk mire lesz elegendő. Az maradjon a mi belső ügyünk, hogy mit forralunk ki a Ferencvárosi TC ellen. Legyen elegendő annyi, hogy különösebb meglepetéssel most nem állunk majd elő. (boon.hu)

MTK Budapest – Haladás, 17:00

Feczkó Tamás (MTK Budapest): – Minden játékost megviselt a kiesés ténye, még azokat is, akik nem léptek pályára vagy éppen kimaradtak a keretből. Úgy kalkuláltunk, hogy tavasszal még az első kupamérkőzésen veszünk részt, de nincs idő búslakodni, hiszen szombaton már bajnoki meccs vár ránk, és mindenféleképpen hazai pályán le szeretnénk győzni a Haladást. A legfontosabb, hogy a szurkolóink ugyanúgy mellettünk legyenek, amióta itt vannak másfél éve, hiszen minden mérkőzésen itt vannak és szurkolnak. Tényleg az utolsó másodpercig, amiért a csapat és én is nagyon hálásak vagyunk nekik. Emellett pedig egy nagyon masszívan és szervezetten védekező csapattal fogunk találkozni. Remélem sok helyzetet fogunk kidolgozni, és remélem, hogy azokat be fogjuk rúgni, és akkor újra győztes meccsen tudunk majd közösen örülni. (mtkbudapest.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Ahogy korábban is mondtam, minden egyes siker roppant fontos számunkra, örülünk a Magyar Kupa-továbbjutásnak. Az MTK ellen természetesen sokkal nehezebb dolgunk lesz, egy, a futballt játszó, sokat passzoló, játékát a labdabirtoklásra építő együttes vendégei leszünk. Láttam az utóbbi meccseiket, jól futballoztak, de kihagyták a helyzeteiket, ezért maradtak pont nélkül. Ahhoz, hogy előbbre lépjünk a tabellán, idegenből is pontot, de inkább pontokat kell hoznunk. Erre készülünk szombaton: nekünk minden meccs élet-halál harc. Sérültünk és eltiltottunk sincs. (haladas.hu)

Puskás Akadémia – Paks, 17:00

Benczés Miklós (Puskás Akadémia:)

Csertői Aurél (Paks): – Nem örülök annak, hogy a Magyar Kupa mérkőzésünk, amit szerdán játszottunk tovább tartott, mint azt elképzeltük. Viszont annak igen, hogy sikerült bejutnunk a legjobb tizenhat csapat közé, ahol pont azt a Puskás Akadémiát kaptuk ellenfélként, amelyikkel a következő bajnoki mérkőzésünket játsszuk. Ez most egy helyosztó találkozó lesz. Nagyot kell javulnunk ahhoz, hogy esélyünk legyen Felcsúton. Bátrabb, és legfőképp eredményesebb futballt kell produkálnunk, mint az elmúlt fordulókban. Össze kell szedni magunkat, ki kell javítani a hibáinkat. Ha ez sikerül, akkor remélem már most szombaton visszatalálhatunk arra az útra, amelyikről hetekkel ezelőtt letértünk. (paksifc.hu)

Újpest – MOL Vidi, 19:30

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Számunkra egy rendkívül kemény ellenfélről beszélhetünk, erős védelemmel, talán mondhatjuk, hogy a legerősebbel rendelkeznek a ligában. Támadást tekintve nem szereznek annyi gólt, de fegyelmezettek és türelmesek ez ügyben, valamint vannak csatáraik, akik az egy az egy elleni szituációkban nagyon veszélyesek. Ezen felül a szabadrúgásoknál és a szögleteknél láthattuk már, hogy milyen veszedelmes Juhász és Stopira. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de nálunk is megvan a kellő minőség és biztos vagyok benne, hogy a győzelemért hajtunk majd. Remélem, több szerencsénk lesz, mint az utolsó ellenük lejátszott meccsen, és meglesz a sikerhez szükséges gól is. (molvidi.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi): – A Chelsea elleni összecsapás egyelőre egyáltalán nincs a fejemben, az Újpest elleni bajnokira készültünk a budafoki találkozó után. Nagyon kemény mérkőzés várható, az Újpest egy nagyon jó csapat, egyáltalán nem könnyű ellenük meccselni. Bízom benne, hogy a kupameccsen néhány játékost tudtunk pihentetni és jó eredményt érünk majd el a Megyeri úton. A jövő heti két mérkőzésre még tényleg nem szeretnék semmit mondani, száz százalékosan csak a ma esti bajnokira koncentrálunk. (molvidi.hu)