MTK – Debrecen 0-1

Feczkó Tamás (MTK): “Gratulálok a DVSC-nek. Bosszantó egy ilyen meccsen kikapni. Az egy jó csapat, amelyik ennyi helyzetet ki tud alakítani, de az meg egy gyenge csapat benyomását kelti, amelyik ennyi helyzetet ki tud hagyni. A játék képe alapján még a 85. percben se hittem volna, hogy kikaphatunk, de a kapu előtt semmi nem sikerült. A futball nem mindig igazságos, ezt most újra megtapasztaltuk. A Loki két zicceréből egyet belőtt, mi a számtalan nagy helyzetből egyet sem.” (mtkbudapest.hu)

Herczeg András (Debrecen): “Hatpontos meccs volt ez számunkra, nagyon fontos 90 perc elé néztünk. Jól kezdtünk, folyamatos volt a játékunk, majd egy kontrából rúgtunk is egy gólt. Utána kapkodtunk, nem mertünk úgy játszani, ahogy tudtunk. Az MTK egyre nagyobb fölénybe került, de nem talált be, majd a végén volt egy meccslabdánk, de anélkül is nyertünk. El kell ismerni, hogy a szerencse is mellénk állt, ez is kellett ahhoz, hogy egy nagyon jó csapat otthonában megszerezzük a 3 pontot.”

Haladás – DVTK 1-1

Horváth Ferenc (Haladás): “Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk, görcsösen játszottunk. A második félidő első tíz perce nagyon jól nézett ki, voltak lehetőségeink. A végén igazságos döntetlen született. Mi is 3 pontért játszottunk, de nem sikerült. A csapatnak jelen pillanatban is alkalmasnak kell lennie az NB I-re, de télen meg kell erősíteni a csapatot, remélem, tesznek is érte majd. Nehéz most nekünk, az utolsó helyen vagyunk, nincs bátorság a mérkőzéseken, holott edzéseken nem ezt látom a srácokon. Önbizalomhiány érződik mindenkin, Priskin kevés használható labdát kap elől, pedig ő egy befejező csatár. Nem egyszerű most csatárt játszani a Haliban.”

Fernando Fernández (DVTK): “Pontokat vesztettünk ma, pedig fontos, hogy gyűjtögessük őket. Csak rögzített szituációkból volt lehetősége a Halinak, akik nagyon jól védekeztek a múltkor Fradi ellen, és kontrákból voltak veszélyesek. Mi ma ezt nem engedtük, nagyon kompakt és motivált, erőtől duzzadó volt a csapatom. A 0:0-s félidő nem volt fair, hiszen az első játékrészben sok tiszta helyzetünk volt. Decemberben lehet még pontokat gyűjteni, holnaptól már a kupameccsre készülünk.”

Paks – Ferencváros 0-3

Csertői Aurél (Paks): “Nem lehet ilyen hibákat elkövetni, egyértelműen jobb volt a Ferencváros. Csak kozmetikázni tudtuk volna az eredményt, de most az sem sikerült. Az kevés, hogy hátrányban kezdünk el focizni. Védekezésben nagyokat hibáztunk, amit a Ferencváros könyörtelenül kihasznált. Remélem, a folytatásban tudunk javítani, nagyon fontos két mérkőzés vár még ránk idén.” (paksifc.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “Tudtuk, hogy mire számíthatunk, a Paks jó csapat, jogosan van a tabella közepén. 2-0-ra vezettünk az első félidőben, ami megnyugtató volt, annak külön örülök, hogy nem kaptunk gólt. Irányítottuk a mérkőzést, megérdemelten nyertünk.”

Kisvárda – Puskás Akadémia 1-0

Dajka László (Kisvárda): “Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu veszélybe került. Viszont azt, amit a második félidőben csináltunk, nem kérte senki a csapattól: csúsztunk-másztunk, viszont komoly veszélyt nem jelentettünk az ellenfél kapujára. Azt kell mondjam, hogy egy null után ezt a mérkőzést egy kis szerencsével kivédekeztük. Viszont volt már olyan mérkőzés, amikor nekünk sem volt semmi szerencsénk. Egy nullra nyertünk, hosszú idő után három pontot tudtunk szerezni, talán egy kis önbizalmat ad a játékosoknak és bátrabban fogunk tudni futballozni a következő két mérkőzésen. Kisebb hiányérzetem van, mert a második félidőben nem ez volt a terv. Annyira ráültünk erre az egy nullra, hogy a játékosok is gyomorgörccsel futballoztak, annyira szerettek volna nyerni. Majdnem kicsit irányíthatatlanná váltak, de hősiesen küzdöttünk, és van egy jó kapusunk is, aki hozzásegített minket a mérkőzés megnyeréséhez.”

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): “Az első félidőben gyakorlatilag a semmiből talált gólt a Kisvárda, viszont mi nagyon passzívak voltunk, ugyan uraltuk a játékot, de nem játszottunk gólveszélyesen. Bár az utolsó percben volt egy nagyon komoly lehetőségünk, de Felipe hárítani tudott. A második félidőben rengeteg ziccert dolgoztunk ki, ilyen komoly lehetőségünk szerintem a bajnokságban három meccse volt, de ez mégsem volt elég az ikszre. Küzdöttünk a hideggel, ahogy mindkét csapat is egymással, de még azt kell mondanom, hogy a játékvezetővel is küzdöttünk. Három olyan büntetőgyanús eset volt, amiből egyet sem sikerült megítélni. Ez azért fáj nekem, mert a bajnokság úgy kezdődött, hogy az első nyolc találkozón hét büntetőt ítéltek ellenünk, és ezeket visszanézve nagy számban nem voltak azok. Most viszont azt kell mondanom, hogy akár Urblík Józsi helyzetére gondolva, akár Kiss Tamásé vagy Szolnokiéra, mind a három szabálytalan volt, erre büntetőt kellett volna adni.”

Mezőkövesd – Újpest 0-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Azt gondolom, hogy két pontot itt hagytunk. Attól függetlenül, hogy az Újpest egy nagyon jó csapat, és most jó teljesítményt nyújtottak. A második félidőben jobban futballoztunk és megvolt a lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.” (m4sport.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): “Gratulálok mindkét csapatnak a mai érdekes, jó mérkőzéshez. Az első félidőben nem sok helyzet volt a kapuk előtt, a második 45 perc elején könnyű labdákat veszítettünk el, és ezt a hazaiak ki tudták használni. Már a találkozó előtt is mondtam, ha a Mezőkövesd elég teret és időt kap, akkor nagyon veszélyesek lehetnek. A tizenegyest követően felébredtünk és visszatértünk a meccsbe, ezt követően több lehetőséget is kidolgoztunk. A mai napon a hálóőrök rendkívül jó teljesítményt nyújtottak, a küzdelem végén reális eredmény született.” (ujpestfc.hu)