Balmazújváros-Diósgyőr 2-1

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – Két rosszul játszó csapat meccse volt ez, látszott, hogy a mérkőzésnek nagy tétje van mindkét fél számára. Az első gól után a DVTK kézben tartotta a találkozót, nem volt benne az, hogy meg tudjuk fordítani. Van egy „okos” mondásom: sok minden nem függ össze semmivel. A játékosok mentek, hogy 1 pontot kiszedjenek a meccsből, de több lett belőle. Sok olyan mérkőzést játszottunk, amikor jobbak voltunk az ellenfélnél, a sors elkezdett valamit visszacsöpögtetni. Nem beszéltem a Diósgyőrről, amióta eljöttem onnan.

Négy edző volt ott az utóbbi időkben: Bekő, Egervári, Bódog és én. Egervári a válogatott edzője volt, Bekő úgy ment oda, hogy előtte egy remek szezont produkált, én úgy, hogy második lettem a Vidivel, Bódog pedig egy magasabb futballkultúrából jött üde meglátásokkal. Nem mindig a madám a hibás, hogyha a kupit ki akarják forgatni, néha a lányok ruhája alá is be kell nézni.

(boon.hu)

Bódog Tamás (Diósgyőr): – A mérkőzést uraltuk, de túl korán könyveltük el, hogy megnyert mérkőzés lehet.

Az utolsó 5 percben a Balmaz jobban akarta, hogy győztesen, vagy egyenlítve hagyja el a pályát, de ahogy alakult a vége, az vicc. Nem volt lehetősége a Balmaznak, egy szabadrúgása volt, nekünk pár volt, nem olyan sok, de a végén szép 11-eseket kaptunk.

Az első az volt, kézzel belekapott a játékosunk, az arcát védve, a másodikra kíváncsi vagyok én is. Kifelé futottak többen, de a játékvezető valamelyik segédje jelezte, nekem nem tűnt annak a kispadról. De ilyennel el lehet dönteni a meccset. Eddig is ott voltunk, de most végleg elkezdődött a kiesés elkerülése elleni harc. A 87. percig a játék rendben volt, a baj az, hogy túl sok olyan 11-es szituáció volt a múltban, ami számunkra balul sikerült. (boon.hu)

Mezőkövesd-Videoton 0-0

Tóth László (Mezőkövesd): – Nagyon jó mérkőzést láthattak a szurkolók. Csapatunk jól fel lett készítve erre a találkozóra, ez megjelent eredményben is, hiszen sikerült egy pontot szereznünk.

A vendégek talán egy igazi helyzetet sem tudtak kialakítani. Ezzel nem őket szeretném kritizálni, hiszen remek támadóik vannak, ellenkezőleg, ez a mi csapatvédekezésünket dicséri. Nagy dolog, hogy egy bajnoki címért küzdő csapat nem alakított ki lehetőségeket, és kitűnően levédekeztük a Vidi pontrúgásait is.

Nekünk 4-5-6, talán 7-8 nagy lehetőségünk is volt, sok kontrát vezettünk, ezekből többet ki lehetett volna azért hozni. De mindennel együtt pozitívan mehetünk neki a következő hétnek! Úgy érzem, hogy ezzel az egy ponttal is jelentőset léptünk, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül is. (vidi.hu)

Marko Nikolic (Videoton): – Gratulálok a Mezőkövesdnek a pontszerzéshez. Mindkét csapat nehéz meccsen van túl, a hazaiak rendkívül motiváltan, talán a szezonban először három belső védővel játszottak, sok játékossal a labda vonala mögött – ez természetesen érthető részükről. Ők nyertek egy pontot, mi pedig veszítettünk kettőt. Nem voltunk elég frissek, az Újpest és a Honvéd meccs után Huszti Szabit például próbáltuk valamennyire pihentetni, hiszen hosszú kihagyás után tért vissza, de Danko Lazovic, Juhász Roland és több más játékos is végig pályán volt a három találkozón, Loic Nego pedig eltiltás miatt hiányzott. Talán húsz-huszönöt szögletünk, ellenfél térfeléről, veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásunk is volt, jöttek a beadások is, ezekből azonban ma nem voltunk veszélyesek. A frissesség mellett ma hiányzott az is, hogy legalább egy játékos extra formában futballozzon. (vidi.hu)

Puskás Akadémia-Honvéd 1-1

Pintér Attila (Puskás Akadémia): – Sokkal több párharcot kellett volna nyernünk, igaz, megvolt a lehetőségünk, hogy megrúgjuk a 2. gólt. Kértük, hogy ne vigyük ezt az ötös falat annyira hátra. És, hogy zárjuk le a széleket.

Megint jól szereztünk labdát, előre tudtunk volna indulni, és a csatárunk hátrafelé passzolt, számomra ez érthetetlen. És ilyenből volt több a 2. félidőben. Egy hibát vétettünk, azt kihasználta a Honvéd. Az egy gyerekes hiba volt.

Paks-Haladás 1-2

Csertői Aurél (Paks): – Úgy néz ki, hogy mentálisan hátrányban vagyunk, mivel a sikert nehezebben tudjuk feldolgozni, mint a sikertelenséget. Tehát a kudarctűrő képességünk jobb, mint a sikertűrő. Amit ma fejben, és technikailag műveltünk, az mindent alul múlt. A minőségi futballtól nagyon messze voltunk, az NB I-es szinttől meg még messzebb. Senki, semmit nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez. A Haladásnak meg sem kellett feszülnie, ahhoz, hogy nyerni tudjon. A semmiből rúgtak két gólt, mi meg asszisztáltunk hozzá. Az előrejátékunk egyenlő volt a nullával, ez egy katasztrófa volt. El kell gondolkodni mind a játékosoknak, mind nekünk, hogy szerényebbnek kell lennünk, és vissza kell venni azokból a mondatokból, hogy milyen jók vagyunk. A mai meccsen nagyon rosszak voltunk. Ilyenkor sokan azt mondják, hogy elpártolt tőlünk a szerencse. Úgy gondolom, hogy a szerencse csak akkor jön, ha sokat teszünk érte. Egy kéthetes folyamatot látok magunk mögött, amiben a gondolkodásunk pozitív irányból negatívba ment át. Ezzel a gondolkodással és hozzáállással nem hiszem, hogy sok meccset fogunk megnyerni. (paksifc.hu)

Újpest-Vasas 4-2

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – A 2. félidő fantasztikus volt, de az elsőt szeretném elfelejteni, remélem, a játékosok azért nem fogják. Kiemelném Obinnát, aki a csapat motorja volt, a többiek pedig követték. (M4)

Michael Oenning (Vasas): – Először is gratulálok az Újpestnek a győzelemhez, főleg a második félidőhöz. Úgy gondolom, hogy egy érdekes mérkőzés volt mindkét csapat részéről. Sajnos vereséget szenvedtünk, aminek megvan az oka: a már említett második félidő. Amikor négy gólt kapsz, kevés érved marad arra, hogy azt mondd, kiegyenlített találkozó volt. A sok egyéni hiba, amit elkövettünk, döntötte el végül a mérkőzést. Az meg nem segít, ha a vitatott helyzeteket veszed elő, változtatni nem tudsz rajta. A jövőre kell a gondolatainkat összpontosítani. Ismerjük a helyzetünket, azt is, hogy nem egyszerű. Hetente kapom a dicséreteket a játékstílusért, de a végelszámolásnál a pontok számítanak. Nyitott még a verseny hátul is, mindegyik csapat különböző problémákkal küzd és nagyon változó eredményességgel. A végéig éles harc lesz. (vasasfc.hu)