Újpest – Honvéd 0-0

A bronzérem szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró találkozó – talán a nagy tétnek köszönhetően is – visszafogott tempóban indult, mind az Újpest, mind a Honvéd hátsó stabilitását szem előtt tartva próbált építkezni. A mérsékelt támadójáték következményeként valódi veszélyt inkább a pontrúgások jelentettek az első félidőben: Zsótér szabadrúgását egyszer Gróf ütötte ki, egyszer pedig Danilónak kellett a gólvonalról mentenie, a másik oldalon pedig egy Ben-Hatira-visszagurítás utáni Holender-kísérlet kerülte el nem sokkal a kaput.

A szünet után mindkét csapat igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére, a 48. percben a vendégek kis híján a vezetést is megszerezték, ám az üresen érkező Szendrei néhány centivel lemaradt Uzoma beadásáról. Percekkel később még komolyabb lehetőséget dolgozott ki a Honvéd, ám Danilo remek indítása után Ben-Hatira átesett a labdán, így nem tudta gólra váltani ziccerét. A játékrész második felére a hazaiak vették át a kezdeményezést, próbáltak Traoré fejére ívelni, a lecsorgókból pedig Kovács Lóránt, és Zsótér igyekezett kapura irányítani a labdát. Találat azonban az utolsó percekben sem született, így gól nélküli döntetlennel zárult a budapesti rangadó.

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-0 (Knezevic 72.)

Biztatóan indult a találkozó, hiszen már a mérkőzés elején mindkét oldalon akadtak szép megoldások. Az 5. percben Szakály bal oldali beadása után Arabuli ollózott – a mozdulat szép volt, de jó néhány méterrel mellé lőtt, majd szinte az ellentámadásból Moutari játszotta meg a tizenhatoson belül Cserit, aki nagy helyzetben, de kiszorított pozícióból vette célba a jobb alsót, Hegedüs Lajos szögletre mentett. A 8. percben ismét a bal oldalról érkezett beadás a hazaiaktól, ezúttal Nagy találta meg középen Arabulit, aki 12 méterről fölé pörgetett.

Ezt követően visszaesett a színvonal, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, többnyire csak mezőnyjátékot láthatott a közönség. A 34. percben aztán Knezevic cselezgetett szépen a tizenhatoson belül, majd Pillár szorításában elesett és tizenegyest reklamált, de a visszajátszásokból úgy tűnt, hogy a vendégek védője labdát talált. Kövesdi részről Cseri volt a legaktívabb, a veszélyes helyről elvégzett szabadrúgását azonban könnyedén védte Hegedüs, majd pedig a 44. percben egy váratlan próbálkozást követően is a hazaiak hálóőre volt a végállomás.

A második játékrész elején a csereként beálló Vajda veszélyeztetett először, az 50. percben szép csellel csapta be védőjét a jobb oldalon, majd kiszorított helyzetből lőtt kapura, Hegedüs védett a röviden. A Mezőkövesd birtokolta többet a labdát, ám a helyzeteket nem sikerült kihasználnia, pedig az 57. percben Meskhi senkitől sem zavartatva lőhetett 18 méterről, de jócskán fölé tekert. Ezt követően lassan csordogált a mérkőzés, majd a 72. percben a semmiből vezetést szerzett a Puskás: Knezevic szép egyéni alakítását követően lerázta Szalait és Katanecet is, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsót, 1-0.

Hat perccel később Knezevic ismét sok gondot okozott a vendégeknek, ezúttal a jobb oldalon cselezte ki Iszlait és Katanecet, majd középre adott, de Szolnoki elcsúszott, így oda lett a helyzet. A Mezőkövesd a kapott gólt követően nem tudott nyomást helyezni a Puskásra, támadásban veszélytelen volt Kuttor Attila együttese, így Szakályék otthon tartották a három pontot.

DVSC – Haladás 2-1 (Szatmári 35., Bódi 65.-büntetőből ill. Ivanov 76.)

Bár a Haladás remek formában, előző hat bajnokijából ötöt megnyerve érkezett a Nagyerdei Stadionba, a számok alapján a hazai pályán játszó Loki volt az esélyesebb: a hajdúsági csapat a 2018/19-es szezonban, hazai pályán mindössze egyszer, a MOL Vidi FC ellen veszített, saját stadionjában 9 győzelemnél és 4 döntetlennél járt a fordulót megelőzően.

A vasiak támadója, Funsho Bamgboye előtt adódtak az első lehetőségek: az 1. és a 3. percben is bal oldali beadás után fejelt a szombathelyiek légiósa, de egyik esetben sem találta el a kaput. Mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó, kisebb debreceni fölénnyel, de egy-egy szöglet és beadás után a Haladás is eljutott a hazai együttes kapuja elé.

A 22. percben Takács lőhetett 8 méterről, de előbb egy védő lépett bele próbálkozásába, majd Király Gábor kezében kötött ki a gyenge ismétlés. A 35. minutumban pedig megszerezte a vezetést a Loki: Bódi a bal oldalról tekert a kapu elé egy szabadrúgást, az érkező Szatmári 6 méterről fejelt Király kapujának bal oldalába (1-0)!

Fordulás után Rui Pedro hozta magát helyzetbe, de blokkolták lövését, majd mindkét vezetőedző kettős cserével frissített. A 65. percben aztán megduplázta előnyét a Loki: Haris lövése után Daushvili kezéről pattant le a labda, Bogár Gergő sárga lapot adott és tizenegyest ítélt, amit Bódi a jó irányba vető Király kezei mellett pontosan lőtt a bal alsóba (2-0).

Már-már úgy nézhetett ki, hogy eldőlt a meccs, de magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, és előbb Ofosu ziccerét védte Nagy Sándor, majd a hazai kapus rossz megmozdulása után (Ivanov lövését védte be) szépített a Haladás a 76. minutumban. Ezt követően egyenlíthettek is volna, de Ofosu lövése a kapufáról kifelé pattant, az utolsó percekben pedig a nagy nyomásból sem született gól, így nyert a DVSC, a vasiak pedig távolodnak a bentmaradástól.

DVTK – Paks 1-0 (Prosser 27.)

Az első 20 percben tapogatózó játék folyt, nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott a 3 269 néző előtt lejátszott Diósgyőr-Paks összecsapáson. A 27. percben egy rajzolni való akcióval megszerezte a vezetést a Diósgyőr: Hasani szemfüles passza után Juhar lódult meg a bal oldalon, és a beadása után, védőjét megelőzve Prosser hat méterről a jobb alsóba továbbította a labdát (1-0).

Hét perccel később Könyves szabálytalankodott Juharral szemben, majd újabb két perc múlva kiállította Iványi Zoltán játékvezető, miután megkapta a második sárga lapját Tamásival szemben elkövetett szabálytalansága miatt.

A félidő hajrájában Bobál fejelte le Prosser elé a labdát, aki Nagy mellett elpasszolta a játékszert, azonban egy paksi védő tisztázott a gólvonal elől, így 1-0-s diósgyőri előnnyel mentek pihenni a felek.

A 63. percben közel járt az egyenlítéshez a Paks: egy jobb oldali beadás után Windecker fejese nem sokkal szállt a kapu fölé. A paksi ziccer után diósgyőri lehetőségek következtek: a 68. percben Hasani 21 méteres lökete kerülte el a kaput, a 71. percben Polgár fejese szállt el a kapu mellett, majd a 82. percben Mihajlovic lövését Nagy lábbal védte. Mivel újabb gól nem született, maradt az 1-0-s DVTK-győzelem.

MTK Budapest – Kisvárda 0-1 (Horváth Z. 20.)

Az első negyedóra nagyobb izgalmak nélkül telt el az MTK Budapest-Kisvárda meccsen, egy nagy helyzet viszont adódott: Schön szólója után Gerához került a labda, akinek 17 méteres lövése alig ment a jobb kapufa mellé. A 20. percben aztán vezetést szereztek a vendégek: Gosztonyi ívelt a hosszú sarokra, a lesen álló Grozav szép megoldással egyből középre tette a labdát, Horváth pedig a léc alá helyezett (0-1) – a játékvezető megadta a találatot.

Az MTK ment ugyan előre, de nem tudott igazán felpörögni, így vendégvezetéssel fordultak a csapatok. A kék-fehérek kettős cserét hajtottak végre a szünetben, fel is pörögtek a hazaiak, ám Vass P., majd Gera helyzete is kimaradt. A meddő hazai Tsoukalas törte meg, aki 21 méterről lőtt keményen, a félmagas löketet Horváth a bal sarok elől ütötte ki.

Rögtön utána Grozav veszélyes szabadrúgását fogta óriási bravúrral az MTK kapusa. Jött az újabb kisvárdai pontrúgás, ismét Grozav lőtt, Horváth bizonytalan volt, de megúszta. A Kisvárda lezárhatta volna a meccset, egy baloldali beadás után Hugo Seco fejelt üresen állva a jobb kapufa mellé. A vendégek végül így is megnyerték a meccset, ismét legyőzték az MTK-t, ezzel feljebb léptek a tabellán.

Így áll az NB I tabellája:

Tabella: adatbank.mlsz.hu