Mint ismert, szerda délelőtt a csakfoci.hu korábbi értesüléseit megerősítve – a DVSC hivatalosan bejelentette – Nagy Sándor távozik a klubtól, és a Budapest Honvéd csapatában folytatja pályafutását.

A 34 éves kapus szerződtetését még aznap délután a kispestiek a hivatalos felületeiken is bejelentetették, így az ukrán-magyar kettős állampolgárságú hálóőr 2016 után visszatért a Honvédhoz, ahol korábban bajnoki címet ünnepelhetett.

Levkovich Robi távozása után mindenképpen szükségesnek láttuk, hogy igazoljunk kapusposztra. Nagy Sanyi személyében pedig egy a magyar bajnokságot nagyon jól ismerő, rutinos kapussal sikerült tovább erősíteni a keretet – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Nagy Sándor magyarországi karrierje során eddig 88 NB I-es mérkőzésen védett, a Honvéddal bajnok volt, a Debrecennel pedig bronzérmet szerzett, a Lokinál ráadásul első kapusként nyerte el az aktuális szezon legjobb DVSC-játékosának járó Zilahi-díjat.

Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a Honvédhoz. Régi jó barátok vártak itt az akadémián, jó érzés újra körükben lenni, jó emlékeket őrzök a klubról. Remélem, sikeres szezont zárhatunk együtt – mondta a papírok aláírását követően Nagy, aki nemcsak a tudása és a rutinja miatt volt és lehet fontos tagja a Honvédnak, hanem a társak is kedvelik, fontos szerepe van a jó öltözői hangulat kialakításában is.