Érettségi. Első gól a felnőttek között. Első NB I-es meccs – tartalmas időszakot tudhat maga mögött Tóth Péter, a Budapest Honvéd FC labdarúgója, akinél nem értek véget itt az emlékezetes momentumok, a 19 esztendős középpályás ugyanis aláírhatta első profi szerződését Kispesten – írja a honvedfc.hu.

Pár hónappal korábban nem is gondoltam erre, ennél jobb nem is történhetett volna velem, egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy debütáltam a Honvéd felnőttcsapatában és profi szerződést kaphattam. Öt éve vagyok itt, azóta ezért a célért dolgozom, hál’Istennek sikerült, nagyon örülök. A családom is hatalmas Kispest-szurkoló, erősen kötődöm a csapathoz, már fiatalon arról ábrándoztam, milyen jó lenne egyszer a Honvédban szerepelni – mondta mosolyogva Tóth Péter.

A battonyai születésű szélső 2015 nyarán került Kispestre, majd a koronavírus utáni időszaktól volt az első keret tagja, az első edzőmeccsén csereként beállva gólt szerzett, míg az NB I-ben Újpesten mutatkozhatott be.

Ezek az élmények nagyon sokat segítettek, az életben is lökést adtak, a sikeres érettségihez is hozzájárultak – tette hozzá.

A fiatal szélső a profi szerződéssel egyidejűleg egy másik megállapodást is köthetett, a Honvéd a napokban megegyezett az NB II-es Ajkával, hogy a labdarúgóik fejlődését szem előtt tartva, a következő szezont kölcsönjátékosként tölti.

Egyértelmű a célom: jó teljesítményt nyújtani, visszakerülni a Honvédhoz és játszani az NB I-ben – mondta határozottan Tóth Péter.