Giovanni Costantino személyében újabb olasz szakember segíti Marco Rossi munkáját a Budapest Honvéd edzői stábjában. Meccselemzésekkel, videós anyagokkal, taktikai és technikai meglátásokkal segíti a vezetőedző munkáját a fiatal tréner, aki korábban Messinában, legutóbb pedig Finnországban, egy sikeres női csapatnál is dolgozott a messinasportiva.it cikke szerint.

A “világjárónak” titulált Constantino elmondása szerint jópár éve ismeri már Rossit, majd néhány hete lehetőség nyílt a kispestieknél a stáb bővítésére, ekkor szerződött az NB I-es klubhoz.

– A cél az, hogy az első ötben végezzünk a bajnokságban, és hogy jól szerepeljünk a kupában. Manapság ez nem egyszerű, mivel a Ferencváros és a Videoton remek felépített és a többieknél jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodó klubok. Ugyanakkor a mi csapatunk is a magyar átlagnál szervezettebb gárda. Sikerült is igazolnunk a nyáron, többek között azt a Davide Lanzafamét, akinek a segítségével még több variáció áll majd a rendelkezésünkre taktikailag – mondta a fiatal tréner, aki külön is kitért még nyilatkozatában a Kispestre visszatért támadóra.

David egy remek srác, akinek a karrierje sokkal többet érdemelt volna a tehetsége alapján. Volt néhány gondja a múltban, de azokon már túl van, most pedig 3 évre írt alá, hosszú távban gondolkodik itt. Nagy segítségére lehet a csapatnak – tette hozzá Constantino.

A szakember picit bővebben is beszélt aztán a magyar foci helyzetéről és jövőjéről.

Nagy hagyománya van itt a labdarúgásnak és a kormány rengeteg pénzt költött stadionokra. A Ferencváros arénája például gyönyörű, de más csapatoknál is épülnek a létesítmények. Itt azért az alapoktól kell elkezdnie egy csapatoknak, rögtön az utánpótlással, mivel a klubok költségvetései alacsonyabbak a jobb európai ligák csapataiénál. De úgy gondolom, 2-3 éven belül bejuthat egy magyar klub a Bajnokok Ligája csoportkörébe, idén például a Ferencvárosnak balszerencséje volt a selejtezők során – fejtette ki.