Rövid idő leforgása alatt elveszítheti a legnagyobb értékeit az előző szezonban az olasz másodosztályban a feljutásért küzdő Palermo. A csapat sorsa május közepén eldőlt, hiszen a klubot osztályozó helyett harmadosztályba száműzték pénzügyi szabálytalanságok miatt.

Olasz sajtóhírek szerint a szicíliai klub hamarosan búcsút vehet a játékosok jelentős részétől, valamint Pasquale Marino vezetőedzőtől, akinek 2021 nyaráig érvényes szerződése van – számolt be a mediagol.it a Giornale di Sicilia című hírlapra hivatkozva.

A mediagol.it megemlíti, hogy a Honvéd érdeklődött a Palermo 22 éves védekező középpályásként, középső középpályásként bevethető Luca Fiordilino iránt, ám a fiatal labdarúgó vélhetően nem távozik Olaszországból.

A középpályást valóban keresték a Budapest Honvédtól, akik két héttel korábban kezdik meg a szezont az Európa Liga-selejtezői miatt. Azonban a játékos Olaszországban folytatja pályafutását. Kapcsolatban áll a Pisával és a Pescarával, ahol felmérésen vett részt, nem megfeledkezve a Cosenzáról, amely szabadon igazolhatóként örömmel venné a futballista esetleges visszatérését, ahol már játszott a 2015/2016-os kiírásban kölcsönben.

Fiordilino a Palermo ificsapatában kezdte pályafutását, majd a korosztályos ranglétrákat végigjárva a 2015/2016-os idényben a Cosenzához került kölcsönbe. Egy évvel később a Lecce színeiben szintén kölcsönben játszott, majd a 2018/2019-es kiírásban a Palermóban 28 tétmeccsen lépett pályára az olasz másodvonalban.