Mint arról beszámoltunk, remek szériában van Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd olasz támadója, aki legutóbb, a Diósgyőr ellen zsinórban hetedik mérkőzésén szerzett gólt a bajnokságban, ezzel utolérte Détári Lajos 1985-ös sorozatát.

Nagyszerű góllövő-formája hazájában is téma lett, a legnagyobb olasz sportlap, a Gazzetta dello Sport is hosszabb cikket (“Otthon elfelejtették, Magyarországon egy bombázó” címmel) szentelt a 29 éves játékosnak, aki másodszor igazolt a nyár végén Kispestre.

A lap megjegyzi, hogy Lanzafame csalódást keltő perugiai és novarai időszaka után tért vissza Magyarországra, ahol rögtön „a bajnokság sztárja” lett, miután 8 találkozón 7 gólt és 2 gólpasszt is jegyzett – számba is vették, hogyan talált be eddig az ellenfelek kapujába: 2x szabadrúgásból, 1x fejjel és 4x büntetőből.

Összesen pedig már 12 találatnál jár az NB I-ben (2013-as félévében is betalált ötször), ezzel pedig egy gólra van attól, hogy beállítsa egyéni rekordját, hiszen csak a Bari csapatában jutott el 13 találatig.

Ennek kapcsán felidézik Lanzafame ígéretesen induló, de rögösen alakuló pályafutását. Többek között Marchisio, Giovinco és De Ceglie társaságában nevelkedett a Juventusnál a támadó, és 2007-ben, a Juve Serie B-s bajnokcsapatában be is mutatkozhatott.

A következő évben, már az ugyancsak másodosztályú Bari színeiben, Antonio Conte kezei alatt futotta eddigi legjobb idényét, 10 gólig jutott és “Lángszórónak” is elnevezték eredményessége miatt. Bár ekkor több klub figyelmét is felhívta magára és az U21-es olasz válogatottba is bekerült, végül (egyelőre?) nem futotta ki azt a karriert, amit jósoltak neki. Palermo, Bari, Juventus, Parma, Brescia, Catania, Grosseto, Perugia, Novara és Honvéd voltak az állomásai.

De talán nem késő még a számára – Olaszországon kívül – írja a Gazzetta.

 

Lanzafame 10 gólja a Bari színeiben:

 

És Lanzafame hét idei gólja az NB I-ben: