Hétfőn honlapunk is beszámolt arról, hogy a Honvéd támadója, Holender Filip a nyártól a svájci élvonalban hetedik helyén álló Lugano csapatában folytatja pályafutását, ahol kettő plusz egy évre írt alá, és nyáron ingyen csatalkozhat Fabio Celestini együtteséhez.

A 25 éves játékos jelenleg még a kispestiek kötelékébe tartozik, és a nyári távozása előtt elmondta a klubhonlapnak, miért döntött úgy, hogy légiósnak áll.

Tetszett az a terv, amit a Lugano tulajdonosa, sportigazgatója és vezetőedzője felvázolt előttem, ezért döntöttem a kettő plusz egyéves szerződés aláírása mellett – kezdte Holender Filip a honvedfc.hu-nak.

Biztos, hogy nehezebb dolgom lesz, mert a svájci bajnokság erősebb, mint a magyar, de pont ezért választottam Luganot. Szeretnék az új csapatomban és a válogatottban is alapember lenni.

Egyúttal el akarom mondani, hogy ez a megállapodás júniustól érvényes, az elkövetkezendő két hónapban semmi másra nem fogok koncentrálni csak a Honvédra. Legfőbb célom, hogy dobogón zárjuk a bajnokságot, és nagyon szeretnék kupagyőztes lenni, és a célok közül a gólkirályi cím az utolsó. Bármennyire jó lesz Luganoban, 10 év után nem lesz könnyű elhagyni Kispestet, már most is nehéz, de júniusban ez az érzés fokozódik majd.

Holender a Lugano harmadik magyar játékosa lesz, hiszen a klubnál szerepel a korábbi honvédos Vécsei Bálint, aki most már harmadik éve meghatározó és fontos tagja a keretnek, illetve Kecskés Ákos tavaly nyáron szerződött a svájciakhoz.

Holender jelenleg az OTP Bank Liga egyik gólkirály-jelöltje, 12 találattal – holtversenyben volt csapattársával, Davide Lanzafaméval – vezeti a mesterlövészek listáját.

Furcsa kispesti játékospolitika: Sorra veszíti el ingyen a válogatottjait a Honvéd – korábban még kaszáltak