Supka Attila csak egy helyen változtatta meg a Honvéd kezdőcsapatát a koszovói Trepca (0-1) elleni felkészülési mérkőzéshez képest – Tömösvári helyett Herjeczki kezdett, aki góllal hálálta meg a bizalmat, miután a kispestiek egyenlíteni tudtak a 32. percben.

Két perccel később Pavel Karaszjov duplázni tudott, ami a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult, mivel az orosz élvonalban utolsó helyen álló Habarovszk nyerni tudott 2-1-re.

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a két nappal ezelőtt az Ahmat Groznij ellen első gólját szerző új igazolás, Tomás Kosútot a második félidő elején kiállította a játékvezető, miután gólhelyzetben buktatta ellenfelét. Az emberhátrány hátrány ellenére voltak helyzetei a kispestieknek, de egyenlíteni nem tudtak – olvasható a honvedfc.hu tudósítása.

Felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – SKA Habarovszk 1-2 (Herjeczki 32., ill. Karaszjov 30., 34.)

Budapest Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric (Kamber, a szünetben), Bobál D., Holender (Kosút, 36., Heffler T., 50.) – Pölöskei Zs., Nagy G. – Lukács D. (Tömösvári, 58.), Májer, Herjeczki (Stoiacovici, 62.) – Kabangu