Az NB I 8. fordulójának nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd a bajnokság éllovasát, a Kisvárdát fogadta a Bozsik Stadionban.

Két percet sem kellett várni a gólra: Bumba a bal oldalról ívelt középre, a felszabadítani szándékozó Tamás azonban saját kapujába vágta a labdát (0-1). A 7. minutumban azonban jött  gyors válasz: egy bal oldali szöglet után Lovric lőtte a kapu elé a labdát, ahol Klemenz félig a kapunak háttal állva továbbította a bal alsóba a játékszert (1-1).


A félidő derekán Nono beadása után Lovric fejelt kevéssel fölé, a 38. percben azonban a Honvéd kapuja előtt maradt ki nagy helyzet, Hej jobbról középre lőtt labdája után Mesanovic nem találta el a labdát. A játékrész második felében nem maradtak el a keményebb belemenések sem, a találkozó paprikás jellege aztán a második félidőre is megmaradt.

Az 53. percben Zlicic egy kontra végén nagyon kevéssel lőtt a bal felső mellé, majd a 68.-ban Navratil egy bal oldali beadás után nagy erővel lőtt, a labda a bal oldali kapufáról pattant ki.

Batik fejese a kapus kezében kötött ki, majd amikor már a legtöbben elkönyvelték a döntetlent, a hosszabbítás végén Melnyik egy szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját, így a pirosat is. A megítélt, 19 méteres szabadrúgás mögé Machach állt, aki kissé balról pontosan tekert a bal felső sarokba (2-1).

A Honvéd így 2-1-re győzött és fellépett a tabella 4. helyére.

NB I, 8. forduló

Honvéd – Kisvárda 2-1 (Klemenz 7., Machach 94., ill. Tamás K. – öngól, 2.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás – Nono (Machach, 74.), Pantelic, Hidi (Nagy G., 85.) – Bőle (Zsótér, 62.), Lukic (Eppel, 74.), Balogh

Kisvárda: Dombó – Melnik, Prenga, Cirkovics, Leoni, Hej – Bumba (Asani, 88.), Zilicsics (Ötvös, 72.), Simovic – Navrátil (Camaj, 72.), Mesanovic