FRISSÍTÉS

Nem sokkal később a Budapest Honvéd hivatalosan is bejelentette, hogy Horváth Ferenc az új vezetőedző.

Részletek itt!


KORÁBBAN ÍRTUK

Távozik a Budapest Honvéd FC együttesétől Urbányi István sportigazgató, valamint Pisont István vezetőedző, miután közös megegyezéssel szerződést bontott a klub mindkét szakemberrel – jelentette be hétfő délután a kispestiek hivatalos oldala.

A közlemény megjegyzi, Urbányi kritikus időszakban, a koronavírus első hulláma alatt, 2020 áprilisában érkezett Kispestre, és ezt követően a Budapest Honvéd a klub történetében a nyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, míg a bajnokságban az ötödik helyen zárt az együttes.

Pisont István először tavasszal vette át a Honvéd irányítását, kupagyőzelemre vezette az együttest, amely a bajnokságban az ötödik helyen végzett. A most futó szezonban 2020 decemberétől ismét vezetőedzőként segítette a kispesti klubot. Ebben az időszakban 3-3 győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelhetett el az együttes, amely a III. Kerületi TVE búcsúztatásával bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Pisont István elmondta, hogy örült volna, ha tovább tart a közös munka az NB I-es csapattal, de az egyéni ambícióknál mindig is sokkal fontosabb volt számára a Honvéd. Az 50 esztendős szakember a jövőben is a klub kötelékében marad.

A csakfoci.hu információja szerint minden bizonnyal Horváth Ferenc lesz a befutó a Honvéd vezetőedzői posztjára, a 47 éves szakember már korábban is felmerült a kispestieknél, de akkor nem őt választották a vezetők.