A most futó idényben a másodosztályú Kaposvárnál szerepel kölcsönben a Budapest Honvéd játékosa, Tömösvári Bálint, akivel a kispestiek hivatalos honlapja készített interjút. A húszéves labdarúgó az ősszel tizenhárom NB II-es találkozón lépett pályára, ezeken három gólpasszt adott, két találatát viszont érvénytelenítették les miatt, így az első kaposvári gól még hiányzik.

Nem tudtam sok mindent előzetesen a Kaposvárról, az átigazolási időszak utolsó óráiban volt lehetőségem megnézni a csapatot, de az edzőt és a keretet látva számítottam arra, hogy jó eredményeket érhetünk el – kezdte Tömösvári. – Jó döntés volt oda igazolnom. Nagyon jó lehetőségnek tartom a kölcsönjátékot, úgy érzem, jó felkészülést jelent az NB I-re. Tizennégy meccsnyi első osztályú tapasztalatom van, úgy vettem észre, hogy bár kicsit nagyobb a tempó az NB I-ben, de nincs akkora különbség a két bajnokság között.

Hál’Istennek sok játéklehetőséget kaptam, a keretben jó néhány fiatal van rajtam kívül is, a hétköznapokon pedig mindent meg kell tenni a csapatba kerülésért, egészséges versenyhelyzet van. Jó a hangulat, megfelelő a csapategység, szóval minden adott ahhoz, hogy sok játékperccel és önbizalommal térjek majd vissza a Honvédhoz.”

A várossal kapcsolatban a fiatal támadó elmondta, szerethető hely, s az sem gond, hogy jóval kisebb, mint Budapest, hiszen így több ideje marad a labdarúgásra meg a pihenésre koncentrálni, csak a focival kell foglalkoznia. Tömösvári végül azt is elárulta, milyen ígérettel távozott a Honvédtól.

Ígéretet tettem a honvédos csapattársaknak, amikor eljöttem, hogy a kupában találkozunk, remélem, ezt be tudom tartani, és bízom benne, hogy a döntőben futunk össze – jegyezte meg Tömösvári Bálint, aki a Kaposvár bajnoki reményeire is kitért. – A harmadik helyen állunk, a ZTE-vel azonos pontszámmal, benne van a csapatban az első két hely megszerzése, mindent meg fogunk tenni azért, hogy feljussunk az NB I-be.