Amint azt a csakfoci.hu hétfőn elsőként jelezte, kedden kora délután hivatalossá vált: Dárdai Pál korábbi válogatott játékosa, Änis Ben-Hatira lett a Honvéd új igazolása. A harmincéves német és tunéziai kettős állampolgársággal rendelkező labdarúgó a hivatalos bejelentés után a közösségi oldalán üzent a szurkolóknak.

A támadó középpályásként és szélsőként is bevethető játékos többek között elárulta, köszönettel tartozik a jelenlegi klubjának, amiért kitartottak mellette és “elnézték” neki a múltban történt balhéját, és mostantól a kispestiekre szeretne koncentrálni – és közben az első edzőjének ajánlja az összes kispesti meccsét – habár félszemmel a Bundesligára is kacsingat a bejegyzése alapján.

Minden hír Änis Ben-Hatira szerződtetéséről itt – kattints!

Itt az ideje újrakezdeni – visszatérek a futball színpadára, és bejelenthetem, különböző klubokkal folytatott hosszú tárgyalások után ma (kedden – a szerk.) aláírtam a szerződésemet a nagy múltú Honvédnál. 

Röviddel azelőtt, hogy vissza akartam térni a Bundesligába, akkor jött a klub megkeresése és mindent megtettek annak érdekében, hogy megszerezzenek, végig nagyon türelmesek voltak velem. A Budapest Honvéd nagyon keményen dolgozott azért, hogy leigazoljon, az első másodperctől megmutatták, hogy a Németországban a múltbeli “problémáim” nem fontosak számukra, és értékelik a személyiségemet!

Köszönettel tartozom a családomnak, és minden embernek, akik naponta számtalan üzenetet küldtek nekem, és azoknak is, akik végig mögöttem álltak és mindig támogattak. Köszönöm a Budapest Honvédnak, és alig várom a közös munkát.

Megtettem az első lépést, hogy újra Németországban játszhassak! A Honvéd egy új kihívás számomra. Négyéves, kicsi göndör hajú gyerek voltam, amikor elkezdtem focizni. Az első edzőm, Otrowski Úr gyakran mesélt nekem Puskás Ferencről és a magyar válogatottról. Annak ellenére, hogy ezt már nem élhetted meg, neked ajánlom minden meccsemet a Honvédnál!

“Életem legjobb döntését hoztam” – Ben Hatira szerint a Honvéd számára a megfelelő hely