David N’Gog 2018 nyarán igazolt a Budapest Honvéd csapatához (és kötött akkor kétéves szerződést a klubbal), azóta 28 NB I-es mérkőzésen léphetett pályára és 8 gólt szerzett a Liverpool és a PSG egykori játékosa. A 30 éves francia támadó az előző idényben a Magyar Kupa társgólkirályának is mondtatta magát (6 találattal), ebben a szezonban azonban csak 5 élvonalbeli meccsen kapott szerepet.

A friss sajtóhírek szerint azonban nem kizárt, hog 2020-ban már nem is gyarapítja tovább magyarországi góljai számát: Vietnamban és Nagy Britanniában is beszámoltak arról, hogy N’Gog a télen az ázsiai ország élvonalában szereplő – és ott az előző idényben a második helyen végzett, így BL-induló – Ho Chi Minh City FC játékosa lehet.

A vietnamnews.vn cikke szerint a csatár már el is utazott próbajátékra a Távol-Keletre – erről ugyanakkor sem a magyar, sem a vietnami klub nem számolt még be hivatalosan.

A lapok hozzáteszik, hogy N’Gog azt a nigériai Izzy Akinadét pótolhatná Ho Chi Minhben, aki az előző (fél)idényben 10 mérkőzésen 4 góllal segítette csapatát a bajnoki ezüsthöz. Az új vietnami futballszezon egyébként februárban kezdődik majd.

N’Gog a Paris Saint-Germainben nevelkedett, 17 bajnokit játszott is a PSG színeiben és 1 gólt szerzett. A francia U21-es válogatottban 17 mérkőzésen 3 gólt jegyző támadót a Liverpool 1.5 millió euróért szerződtette, majd három szezonnal később 4.5 millióért értékesítette tovább a Boltonnak.

A 190 centiméter magas játékos a Premier League-ben 99 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott, míg az angol második ligában 48 találkozón 11-szer volt eredményes. Később játszott Görögországban és Skóciában is, majd Magyarországra igazolása előtt a skót élvonalbeli Ross Countyban 10 bajnokin egy gólig jutott.

Egy korábbi interjúnk N’Goggal:

Interjú: “Én is többet vártam magamtól” – így látja az NB I-et a Honvéd volt liverpooli csatára