A kispesti klub péntek délután megerősítette a csakfoci.hu korábbi, elsőként közölt információját:

a Budapest Honvédnál folytatja pályafutását a lengyel védő, Lukas Klemenz.

A Németországban született labdarúgó átigazolási díj fejében érkezik, és két és fél éves, hosszabbítási opcióval ellátott megállapodást kötött a kispesti együttessel – írja a honvedfc.hu.

– Baráth Botond időleges kiesése, a sűrű versenynaptár valamint a konkurenciaharc erősítése érdekében igazoltunk még egy belső védőt. Lukas Klemenzet már nyáron szerettük volna megszerezni, de a klubjával akkor nem sikerült a megállapodás. Személyében egy nagyon jó felépítésű, fejpárbajokban és párharcokban is erős védő érkezett, aki a lengyel bajnokságban is jó teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta Kun Gábor ügyvezető a klubhonlapnak.

A 25 esztendős futballista Lengyelországban kezdte a pályafutását, az Odra Opole volt az első felnőttcsapata, majd a Korona Kielce labdarúgójaként 19 évesen debütált a lengyel első osztályban. A második ligában 70 meccsen 4 gólt szerzett, az Ekstraklasában pedig 64 találkozón 2 gól és 1 gólpassz a mérlege. Karrierje folyamatosan ívelt felfelé, az elmúlt két évet az egyik legerősebb lengyel klubban, a Wisla Kraków-ban töltötte, ahol 47 első osztályú találkozón lépett pályára.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta a szerződés aláírását követően Lukas Klemenz. – Az első benyomásaim a klubról, Magyarországról nagyszerűek, alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát. Úgy gondolom, remek lehetőség számomra az, hogy a Honvéd játékosa lehetek, bízom benne, hogy rengeteg sikerben lesz együtt részünk.”

A bajnoki címért érkezett a DAC legújabb igazolása – hazai átigazolási hírek