Megerősítést nyert a csakfoci.hu kedden közölt információja: Nagy Dominik a Honvédban folytatja pályafutását, ahol kétéves szerződést írt alá.

Dominik egy sokoldalú, minőségi játékos, aki nagyon motiváltan érkezett hozzánk. Kell egy kis idő, hogy utolérje magát de biztosak vagyunk benne, hogy segíteni fogja a csapatot a sűrű versenynaptár okozta meccsdömpingben, valamint a következő szezonban is. A megbeszélések alatt végig azt éreztük, hogy a Honvédban szeretne futballozni, amiben az is szerepet játszott, hogy ismeri a csapat nagy részét, illetve a vezetőedzőt is – mondta a klubhonlapnak Kun Gábor ügyvezető.

A 10-szeres válogatott labdarúgó Pécsen kezdte a pályafutását, majd játszott Kozármislenyben, innen pedig a Ferencvároshoz vezetett az útja, ahol bajnok és kupagyőztes lett. 2017-ben szerződtette a lengyel Legia Warszawa, ahol szintén két bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett, legutóbb a görög Panathinaikosz kölcsönjátékosa volt. A lengyel bajnokságban 60 meccsen 11 gól és 10 gólpassz volt a mérlege, az NB I-ben 59 mérkőzésen 2 gól és 10 gólpassz fűződik a nevéhez, a görög első ligában pedig 8 találkozón 1-1 gólt és gólpasszt könyvelhetett el.

Vártam már, hogy aláírjak és eldőljön a sorsom, boldog vagyok, hogy itt lehetek a Honvédnál, hiszen csapattal edzhetek. Izgatottan várom, hogy a Honvéddal tréningezzek, örülök, hogy szinte mindenkit ismerek, játszottunk együtt, vagy éppen egymás ellen korábban. Pisont Istvánnal szoros kapcsolatot ápolok, hiszen az utánpótlás-válogatottnál volt edzőm már. Azon leszek, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat és játékba lendüljek. Bár ősszel egy rosszabb periódusban volt a klub, de azt gondolom, hogy a tavasz folyamán elindul felfelé a csapat. Ehhez szeretném hozzátenni a magamét jó és eredményes játékkal – fogalmazott Nagy Dominik a papírok aláírását követően.

Honvéd: A 13-szoros bajnoktól igazolhatnak közel kétméteres védőt