Hosszabb interjút közölt az olasz ilovepalermocalcio.com nevű portál a Budapest Honvéd csatárával, Davide Lanzafaméval. A támadót azzal kapcsolatban szólaltatták meg, mivel két korábbi csapata, a Palermo és a Parma a hétvégén feszül majd egymásnak az olasz másodosztályban.

A Magyarországon játszó támadó mesélt az egyik legjobban sikerült olaszországi szezonjáról, amikor a 2009-2010-es szezonban a Parma játékosa volt.

– A Parmában eltöltött időszakom azok közé tartozik, amelyekre a legszívesebben gondolok vissza. Remek év volt, hét gólt is szereztem és csupán három ponttal maradtunk le az Európa-Ligát érő helyezésről. Remek emlékeim vannak a városról és a szurkolókról egyaránt. A legszebb emlékem egyértelműen az volt, amikor két gólt is tudtam szerezni Gianluigi Buffon ellen, ráadásul 3-2-re meg is vertük a Juventust.

A csatár arról is beszélt, hogy valószínűleg azért kellett távoznia Palermoból, mivel Miccolihoz és Cavanihoz képest ő rendelkezett a legkevesebb türelemmel.

– Sajnálom, hogy így alakult a kalandom Palermóban, mivel nagyon fontos volt számomra az a csapat. Amikor felkerültünk az első osztályba játékstílust váltottunk és nekem kevesebb terem maradt. Olyan játékosok mellett, mint Fabrizio Miccoli és Edinson Cavani ez érthető is. Ezek után én voltam, vagy talán még vagyok is az az ember, akinek kevés a türelme, így jobbnak láttam, ha félreállok.

A cikk kitér rá, hogy a támadó akár nagyobb karriert is befuthatott volna, igaz a Honvédnál végre megtalálta számításait.

– Az, hogy ennyi csapatban játszottam nem segített nekem, de mindig olyan együttesekben szerepeltem, amelyek a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul.

Talán nem voltam elég jó, ahhoz, hogy elérjem azt a szintet, melyet sokak szerint elérhettem volna. Boldog vagyok Budapesten, karrierem egyik legszebb időszakát töltöm itt. Bajnoki címet nyertünk és nagyon kedvelnek, ami arra ösztönöz, hogy folyamatosan a legjobbamat nyújtsam, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.