A Budapest Honvéd olasz támadójával, Davide Lanzafaméval készített interjút a Tuttomercatoweb, ami kitért koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a magyarországi helyzetre, valamint a játékos jövőjéről is kérdezett. A lap az interjút úgy vezette fel, hogy Lanzafame a kispestieknél már tiszteletbeli klubikonná vált, valamint az NB I egyik legjobb játékosa.

– Itt újra fiatalnak érzem magam – kezdte a heves vérmérsékletű csatár, majd a jelenlegi nehéz napokkal folytatta. – Itt Magyarországon egyelőre még nem zárt be minden, az emberek kimehetnek az utcára. Az iskolák viszont már bezártak,  de én azt gondolom, már nagyon közel van az a pont, amikor már semmi nem fog kinyitni. Bízom benne, hogy itt nem lesz olyan durva a helyzet,

de ha mégis, természetesen segíteni szeretnék valahogyan az országnak, viszonzásul azért a szeretetért, amit folyamatosan megkapok itt.

A feleségem és a lányaim itt vannak velem, a családom viszont Torinóban. Bezárkóztak a házukba, Olaszországban viszont még most sem teljesen értik ezt a helyzetet és felületesek. Mindaddig, amíg nincsenek korlátozások és büntetések, egyre jobban csak késleltetjük a visszatérést a mindennapi életbe. Rengeteg jó tulajdonsága van az olaszoknak, de sajnos nagyon felelőtlenek vagyunk.

Lanzafame kitért arra, hogy az eddigi utolsó NB I-es bajnokit zárt kapuk mögött játszották, ami eddigi pályafutása során már kétszer is megtörtént vele. Ezt úgy élte meg a nézők nélkül, mint egy edzőmeccset, és pályán belül próbált motivációt meríteni magának.

– A szurkolás mindig nagyon különlegessé teszi a mérkőzést, valódivá válik tőle a játék. Ez erősen befolyásol egy meccset, de profik vagyunk, alkalmazkodnunk kellett ehhez a szituációhoz – emlékezett vissza Lanzafame, akit a jövőjéről is faggattak. – 33 éves vagyok és még két év hátravan a szerződésemből. Sok gólt szerzek itt, élvezem a játékot és a futballt, újra fiatalnak érzem magam Magyarországon.

Amikor újra visszatértem a Honvédhoz, azt mondtam, hogy itt fejezem be a pályafutásomat, és még mindig ez a célom.