Vasárnap honlapunk arról számolt be, hogy a ZTE-Honvéd (0-1) mérkőzés kezdését megelőzően hazai ultrák egy csoportja támadt rá a vendégszurkolókra Zalaegerszeg utcáin, ám a kispestiek végül elüldözték az őket bántalmazókat. Az esetről egy rövid videófelvétel is kikerült a világhálóra.

A lefújást követően sem békéltek meg egymással a kispestiek és a helybeliek: információink szerint a Honvédnál csereként beálló horvát balhátvéd, Tonci Kukoc a hármas sípszó után dühében rávágott egyet a játékoskijáró falára, az egyik rendező pedig ezt szóvá tette neki, mire a játékos fenyegető mozdulatot tett a helyszínt biztosító férfi irányába. A szóváltás tömegjelenetté fokozódott, több Honvéd-játékos is számon kérte a rendezőt, végül a higgadtabb játékosok és a biztonságiak választották szét a feleket.

A mérkőzés után két nappal a kispestiek légiósa a közösségi oldalán reagált a történtekre.

Nem vagyok robot. Nekem is vannak érzéseim mint minden más embernek. Minden meccsen amin játszom, tenni akarok valamit. Számomra az egy szar meccs ahol nem lövök gólt vagy nem adok gólpasszt. Ezért voltam mérges a mérkőzés után.

Nem tudom magam kontrollálni és ez a probléma nem mai vagy tegnapi, hanem egész életemben végigkísér. Néha tudom kezelni, de néha egy szó elég, hogy megőrüljek.

De egy dolog biztos, a szemetekbe tudok nézni és nem félek senkitől! – írta a Facebook-oldalán.

Nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás Zalaegerszegen, ahol szombat délután 70-80 futballdrukker verekedett össze. Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: bejelentés alapján vonultak ki a rendőrök a helyszínre, de mire megérkeztek, már vége volt a verekedésnek.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

NB I: Szurkolói tömegverekedés Zalaegerszegen, Kukoc egy rendezőbe kötött bele – videó, részletek