A Budapest Honvéd klubhonlapja ezúttal Tomás Tujvel kapus mindennapjairól számolt be a koronavírus-járvány ideje alatt. A hivatalos oldalon futó „vírusnapló“ előző részében Davide Lanzafame arra volt kíváncsi, hogyan edz a 36 éves játékos napjainkban, arra azonban valószínűleg az olasz támadó sem számított, hogy kapusnak szinte saját focipálya áll rendelkezésre.

„A házunktól nem messze van egy focipálya, amit jelenleg rajtam kívül senki nem használ – mesélte Tomás Tujvel, aki Rajkán él a családjával.

Szerencsém van, mert így sokat edzhetek a pályán, különböző feladatokat végzek a tizenhatoson belül, hogy érezzem a kaput.

Már csak az hiányzik, hogy valaki lőjön is nekem! Szerencsések vagyunk, hogy van egy nagy kertünk, így könnyebb átvészelni ezt az időszakot, mint egy nagyvárosban. Sok időt töltünk kint, a fiam ugyanúgy szeret barkácsolni, mint én, most éppen a kerítést csináljuk, amire a leállás miatt most tudok időt szakítani. Bográcsozni, grillezni is szoktunk, addig is a friss levegőn van a család.“

Nem titok, hogy Tomás Tujvel rengeteg időt tölt a természetben, s amíg az előírások engedik, most is szívesen járja családjával a környéket, ügyelve a szükséges óvintézkedések betartására.

„Nem messze tőlünk van egy vadászterület, s mivel nagyon szeretek kirándulni, oda szoktunk elmenni szabadidőnkben – mesélte a rutinos kapus. – Itt nincs ugyan olyan erdő, mint ahova Szlovákiában szoktam járni, de jól esik a természetben lenni egy kicsit. A közelben van a Duna-part is, ahol a jó levegőn végezhetem a futóedzéseket. Ezeken a helyeken nem találkozunk emberekkel, úgyhogy nem vagyunk kitéve fertőzés-veszélynek.“

A társak nélkül persze se a futóedzés, de még a külön focipálya sem az igazi, el is mondta Tomás Tujvel, hogy hiányzik már neki a futball és a Honvéd. „Számolom a napokat, hogy mikor térhetünk vissza!“ – mondta vágyódva a nemrég magyar állampolgárságot szerző hálóőr.