Április elején derült ki, hogy George F. Hemingway megválik a Budapest Honvédtól, az új tulajdonos pedig mások mellett a Bozó Zoltán érdekeltségébe tartozó MetALCOM-csoport egyik cége, a Reditus Equity Zrt.

Ám, mint az a cégnyilvántartásból kiderül, a Honvéd Futball Club Kft. közvetlen tulajdonosaként a Metalcom Sport Kft.-t jegyezték be, mely 100 százalékban a Reditus Equity leánycége. A 2017 nyarán 3 millió forintos jegyzett tőkével alapított cég fő tevékenységi köre üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, és csak technikai szereplőként, mint projektcég vett részt a felvásárlás folyamatában – tájékoztatta az mfor.hu-t a tulajdonos Reditus Equity.

A tulajdonosváltás április 17-én történhetett meg a cégkivonat alapján, bejegyzésre pedig a napokban, május 9-én került sor.

Az új tulajdonos a Honvéd FC felvásárlását azonban nemcsak saját forrásból fedezte, hanem jelentősebb összegű hitelt is igénybe vett. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint 2019. április 3-án ugyanis 2,08 milliárd forintos zálogjogot jegyeztek be. A kölcsönt a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-től kapta a cég, melynek érdekében a teljes árbevételt elzálogosították.

A hitel felvételét nem a szükséges pénzösszeg hiánya indokolta, hanem a forrásköltségek alacsonyan tartása miatt volt célszerű lépés – jegyezte meg a Reditus Equity. Hozzátették: a kölcsön részletei üzleti és banktitoknak számítanak, annyit viszont elárultak, hogy a Honvéd FC Kft. felvásárlása más piaci akvizíciókhoz hasonlóan önerő és beruházási hitel felhasználásával történt. Az önerő mértéke és a hitel kondíciói megfelelnek a piaci standardoknak.

TOVÁBB: A részletek elolvashatóak az mfor.hu cikkében – kattints!