Mint arról már beszámoltunk, elmarad a vasárnapra kiírt Puskás Akadémia – Bp. Honvéd bajnok az OTP Bank Liga 1. fordulójában, miután koronavírusos lett a felcsútiak egyik játékosa. A találkozó egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. A Puskás Akadémia annyit közölt még, hogy “a klub minden előírást betartva jár el az ügyben”.

Később aztán az MTI azt tette közzé, hogy a felcsúti csapatból nem egy, hanem több játékos tesztje is pozitív lett.

Az MLSZ vasárnap reggel értesítette a Honvédot arról, hogy elmarad a ma 19 órára kiírt mérkőzés. A mérkőzés elhalasztásától függetlenül a Honvéd első csapatának ugyanúgy találkozója volt vasárnap délután a klub központjában, csak éppen a felcsúti bajnoki helyett edzést vezényelt a társaságnak Bódog Tamás vezetőedző.

A halasztást követően a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója, Kun Gábor nyilatkozott a honvedfc.hu-nak.

Dühítő, hogy csak ma derült ki, hogy elmarad a mérkőzés, több okból is. Először is, a csapat készen állt a kezdésre. Az edzői stáb is úgy alakította a heti programot, hogy a legoptimálisabb állapotban legyen az együttes a szezonnyitó mérkőzésre. Amennyiben előbb tudjuk, akkor biztos, hogy az elmúlt két napban a frissítés helyett más szakmai munka zajlott volna. Dühítő azért is, mert az Inter Turku elleni Európa-liga-találkozó előtt így csak egy NB I-es tétmérkőzést tudunk játszani, valamint sajnáljuk, mert az új stáb és a csapat is szeretett volna bemutatkozni tétmeccsen a szurkolóink előtt, akik megtöltötték volna a vendégszektort a ma esti összecsapáson.

Sajnálatos módon a magyar sportban az utóbbi időben nem a felcsúti az első ilyen jellegű eset, ennek kapcsán Kun Gábor elmondta, sajnos a közeljövőben is előfordulhatnak ilyen helyzetek, ezért jó lenne erre a jövőben minél jobban felkészülni. Az elhalasztott PAFC–Honvéd találkozó új időpontját az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki.