Az orosz élvonal nyolcadik helyén álló Ahmat Groznijjal csapott össze kedd délelőtt a Budapest Honvéd a törökországi edzőtáborban. A mérkőzést eredetileg hétfőn rendezték volna, ám az egész nap szakadó eső miatt előbb a helyszínt kellett módosítani, majd az időpontot is, mivel a környék pályái víz alá kerültek, s játékra alkalmatlanná váltak.

Az első nagyobb helyzet az orosz csapat előtt adódott, de Mbeng kísérletét védte Horváth András. Nem sokkal később gyors gólváltás következett: a 19. percben Heffler jobb oldali beadása után a rövid saroknál érkező N’Gog öt méterről a kapuba fejelte a labdát, két percre rá Mbeng maradt üresen a tizenhatos vonalánál, ezúttal pedig sikerült túljárnia Horváth eszén.

A második játékrészben Gazdag és Tischler is ígéretes helyzetbe került, míg a magyar kapu előtt Balay veszélyeztetett, ám akarácsak tavaly februárban, úgy ezúttal is 1-1-es döntetlennel ért véget a felkészülési mérkőzés derül ki a honvedfc.hu tudósításából.

A mérkőzés góljai

Felkészülési mérkőzés (Törökország)

Ahmat Groznij (orosz)–Budapest Honvéd FC 1–1 (Mbeng 21., ill. N’Gog 19.)

Honvéd, I. félidő: Horváth A. – Batik, Lovric, Kálnoki-Kis – Heffler, Beglarishvili, Fousseni, Banó-Szabó, Uzoma – Danilo, N’Gog

Honvéd, II. félidő: Horváth A. – Batik, Lovric (Kamber), Dino – Mezghrani, Gazdag, Szendrei, Holender, Kukoc – Cipf, Tischler