Az ausztriai dupla dupla második felvonására kerül sor szombaton, hiszen a Budapest Honvéd a szerdai páros edzőmeccs után hétvégén is két felkészülési mérkőzést játszik. A Drava Ptuj (5-0) és a Pribram (3-5) elleni találkozókat követően ezúttal az orosz Rosztov és a szaúdi Ettifaq lesz a kispestiek riválisa.

– Tanulságos volt mindkét szerdai meccsünk, főleg a Pribram elleni vereség, s ezek után kíváncsian várom én is a szombati találkozókat – mondta Horváth Ferenc vezetőedző a hivatalos oldalon. – Természetesen megbeszéltük a srácokkal az előző mérkőzéseken történteket, biztos vagyok benne, hogy ők tisztában vannak a jó és a javítandó dolgokkal egyaránt.

Persze egyikünk sem örült a Pribramtól kapott öt gólnak, viszont azért is vagyunk itt és azért próbáltunk minél erősebb riválisokkal meccseket lekötni, hogy felmérjük, hol tartunk,

mi az, ami már jól működik és mi az, amin még javítani kell. Tény, az utóbbi kategóriában is van még bőven feladat, ez azonban normális a felkészülés során.

A kispesti klubhonlap megjegyzi, a dupla edzőmeccs ezúttal is lehetőséget kínál arra, hogy a kerettagok jelentős része 90 perces terhelést kapjon, ami szintén fontos, hiszen szombattól számítva már csak két hét lesz a bajnoki rajtig, így szükség van a terhelésre, a csapat formálására, hogy aztán július végén a lehető legjobb állapotban legyen a társaság.

– Szerettem volna erős, külföldi ellenfelekkel szembeni felmérni, hogy hol tartunk, az edzőtáborban is találkoztunk minőség riválisokkal, az utolsó találkozónkra pedig abszolút igaz, remek erőpróba lesz majd a Villarreal elleni meccs, amit az egész csapat nagyon vár már – tette hozzá Horváth Ferenc.

Magyar játékossal erősödhet a Vidi: Az NB I-es rivális nagy értéke érkezhet