Az őszi szezon értékelése

Annak tükrében, ahogy a nyár indult, megfelelő a pozíció és pontmennyiség, hiszen elveszítettünk négy meghatározó játékost,

az átigazolások során pedig nehezen tudtunk csak minőségi labdarúgókat hozni, sokat az utolsó pillanatban érkeztek, illetve van olyan, aki tavaszra kerülhet olyan állapotba, hogy segíteni tud nekünk. Ennek is köszönhető a kiesésünk a nemzetközi kupából,

s noha tovább kellett volna jutnunk, ettől még igaz, hogy nem volt megfelelő minőségű a keretünk.  A bajnokság kezdetére viszont összeállt egy olyan csapat, amely az első tizennégy fordulóban jól szerepelt. Megvolt a csapategység, a taktika, eredményesek voltunk, a vége felé viszont a sérülésekből kifolyólag már nem tudtuk ugyanazt játszani, mint a bajnokság addigi részében.

A védekezésük feljavult

Az előző bajnoksághoz képest nagy fejlődésen ment keresztül a védekezésünk, próbáltunk olyan játékosokat igazolni, akik minőséget képviselnek, s eközben a csapatvédekezés is sokat javult. Ami a támadójátékot illeti, mivel nyáron két csatárunk is távozott, és a szezon előtt Dailo volt az egyetlen támadónk, várható volt, hogy lesznek nehézségeink. Végül kényszerből Filip Holendert toltuk fel, és ők ketten voltak a támadójáték meghatározói. Érdekesség, az InStat kimutatásai szerint mi voltunk a második legtöbbet támadó csapat, viszont valóban kevés gólt rúgtunk, főleg az ősz második felében – mondta Supka Attila a honvedfc.hu-nak.

Irányító középpályás érkezhet

Többször is téma volt, hogy a klub szeretne szerződtetni egy irányító középpályást, ezen dolgozik is a szakvezetés.

A bajnokságban továbbra is harcban vagyunk a nemzetközi kupaszereplést jelentő pozícióért, versenyben vagyunk a Magyar Kupában, ahol szintén szeretnénk jó eredményt elérni, ehhez pedig mindenki játékosra szükség lesz, aki a kerethez tartozik. Ezért is fontos, hogy a fiatalok együtt készülnek a felnőttcsapattal, erősödnek, fejlődnek, és ha úgy alakul az adott mérkőzés, akkor lehetőséget is kaphatnak.

A Honvéd 29 ponttal – 8 győzelemmel, 5-5 döntetlen és vereséggel a negyedik helyen telel a tabellán.