Honvéd: Az egyik legjobb fiatal magyar csatár a harmadik igazolás

Zsótér Donát és Baráth Botond után megvan a Budapest Honvéd harmadik nyári igazolása is, fiatal magyar támadót szerződtettek a kispestiek.
Fotó: www.honvedfc.hu

A Budapest Honvéd 2+1 éves szerződést kötött a Szombathelyi Haladás utánpótlás-válogatott támadójával, Tóth-Gábor Kristóffal.

– Kristóf korosztályának az egyik legtehetségesebb támadója, nem véletlenül tagja az U19-es válogatottnak. Nagyon motiváltan érkezett a csapathoz, amelyet még tovább kívánunk erősíteni – mondta Kun Gábor, a Honvéd ügyvezető igazgatója.

A 18 esztendős támadó Zala megyében nevelkedett, Nagykanizsáról igazolt a Szombathelyi Haladáshoz, ahol öt évet töltött el, mostantól pedig immár az NB I-es Honvéd labdarúgója.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hatalmas lehetőség számomra, hogy a Honvéd játékosa lettem. Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagynevű klubhoz igazolhattam, szeretnék minél előbb beilleszkedni és megmutatni, mire vagyok képes. Bevallom, először el se hittem, hogy a Honvéd érdeklődik irántam – mondta a szerződés aláírását követően Tóth-Gábor Kristóf a honvedfc.hu-nak.

Az utánpótlás-válogatott futballista az előző idényben, 15 másodosztályú meccsén 6-szor volt eredményes és fiatal kora ellenére 9-szer is a kezdőcsapat tagja volt. A korosztályos válogatottakban is hosszú ideje fontos játékosnak számít, tavaly októberben az U19-es nemzeti csapatban is bemutatkozhatott már. 

Lanzafame a Honvédról és esetleges távozásáról: “Csak olyan döntést hozok, ami mindenkinek jó”