“Függetlenül attól, hogy arany- vagy ezüstérmesek leszünk, ez egy csodálatos teljesítmény a csapat és a vezetőedző (Marco Rossi) részéről. Remélem, szombat este is ünnepelhetünk, de mi mindenképpen ünnepelni fogunk” – nyilatkozta George F. Hemingway a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton.

A tulajdonos elmondta, szerinte milyen tényezők miatt volt idén rendkívül eredményes a Honvéd az NB I-ben.
“Jó játékosok, kiváló csapategység, nagyszerű szurkolók, nagyon jó vezetőedző, nyugalom, és egy kis szerencse. Magunk mögött tudjuk a kispestieket, és magunk mögött tudunk több százezer drukkert Magyarországon. Sokan mondják, hogy mennyire drukkolnak nekünk, és szeretnék, ha nyernénk. Ez jó érzés.”

Mi a közös a három olasz vezetőedzőben, Carlo Ancelottiban (Bayern München), Antonio Contéban (Chelsea) és a Honvédot irányító Marco Rossiban:
“Ha megnyerjük az aranyat, akkor az, hogy mind a hárman bajnokságot nyertek” – vágta rá Hemingway, akitől azt is megtudtuk, hogy Rossi sorsa csak a szezon után dől el.

Egyúttal kiemelte, hogy a csapat szeretné az értékeit megtartani.
“Én nem drukkolok annak, hogy nagyon kapósak legyenek a játékosok. Szeretném együtt tartani a csapatot. Ha olyan ajánlatot kapunk – más módon, mint a Keresztapa című filmben -, akkor természetesen lehet, hogy egy-két játékostól meg kell válnunk. De hozunk hasonló játékosokat helyettük, és az akadémiából is feljöhet 8-10 játékos a felnőttcsapathoz.”

Hozzátette, a cél, hogy a következő szezonokban is a bajnoki címért küzdjön a Honvéd, amely két Magyar Kupa-győzelmet és egy bronzérmet szerzett a Hemingway-érában. Ehhez jöhet szombaton egy arany vagy egy ezüst. A Honvédnak előbbihez már a döntetlen is elég a Videoton ellen az NB I bajnoki döntőjén, a Bozsik-stadionban.